Waar staat Atten voor?

Waar staat Atten voor?

Een voorbeeld daarvan is het werkwoord atten, ‘in één teug leegdrinken’. Dit werkwoord is afgeleid van de Latijnse uitdrukking ad fundum ’tot op de bodem’ dat in studentenkringen ontstaan is en zich van daaruit verder heeft verbreid.

Waar komt het woord Adtje vandaan?

In Nederland werd door de televisiereportage Comazuipen van Bernard Krikke de aandacht gevestigd op studentikoze termen als atten of adje trekken (allebei afgeleid van ad fundum): een glas in één keer leegdrinken.

Hoelang bestaat het woord Atten?

Het wordt gebruikt sinds 1964; de naam is afgeleid van het Deense atten voor achttien. …

Wat is Atten drinken?

(een alcoholisch drankje) in één teug leegdrinken; (een alcoholisch drankje) in een teug opdrinken. Voorbeelden: Voor de mensen die niet weten hoe je moet atten is hier een handige handleiding. Je zorgt er gewoon voor dat je zo snel mogelijk je drank op hebt.

Lees ook:   Waren Piramidebouwers slaven?

Wat is een Adje?

Adje is een korte benaming voor ad fundum; studententaal voor het in één keer achteroverslaan van een glas (met bier).

Waar komt een Atje vandaan?

Een gevaarlijk drankspelletje is overgewaaid uit Australië: neknomination. Op social media plaatsen jongeren filmpjes waarin ze vrienden uitdagen om een halve liter bier in één keer achterover te slaan.

Wat betekent een bak trekken?

Een bak trekken, wordt vaak gebruikt als synoniem voor adten. Vergelijkbaar met een bak trekken is de rietadt. Ook bij het opeisen van een anytimer zal het slachtoffer een bak moeten trekken, al wordt het gewaardeerd als je een rietadt trekt.

Is het Adje of Atje?

De drank wordt in één keer naar binnen gegoten: ad fundum dus. Gaat de genomineerde vriend of vriendin niet binnen 24 uur op deze uitdaging in, dan moet hij of zij een kratje bier betalen. Vandaar de leus: „Adje of een kratje!” Of nog korter: „Adje kratje.” Vanzelfsprekend komt ook de spelling Atje voor.

Lees ook:   Hoe werkt een Plakbandhouder?

Hoe at je?

Ontspan je keel en laat het bier erin stromen totdat het blikje leeg is. Neem tijdens het atten geen grote slokken om het blikje sneller leeg te proberen te krijgen. Ontspan in plaats daarvan je keel zodat het bier gewoon door je slokdarm direct je maag in stroomt. Houd je adem in terwijl je het biertje at.

Related Posts