Waar vind ik Systeemherstel?

Waar vind ik Systeemherstel?

Klik op Systeem en beveiliging (ziet u dit niet staan, klik dan eerst rechtsboven op Weergeven op Categorie). Klik op Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen. Klik op het tabblad Systeembeveiliging. Klik op Systeemherstel.

Systeemherstel gebruiken

  1. Selecteer de knop Start en Typ Configuratiescherm in het zoekvak naast de knop Start op de taakbalk en selecteer Configuratiescherm (desktop-app) in de zoekresultaten.
  2. Zoek het Configuratiescherm voor herstelen selecteer herstel > Open Systeemherstel > volgende.

Onder ‘configuratiescherm’ en ‘herstel’ vind je ‘systeemherstel configureren’. Controleer in dit scherm of ‘systeembeveiliging inschakelen’ aanstaat. Is dit niet het geval, schakel deze dan in en kies voor ’toepassen’ en ‘ok’ onderaan.

Wat is een systeemherstel?

Wat is Systeemherstel? De term ‘Systeemherstel’ betekent: de computer terugzetten naar een eerder moment, toen er nog geen problemen wa­ren. Windows Systeemherstel maakt op bepaalde momenten een soort foto van de toestand van de computer. Dat noemen we een herstelpunt.

Hoe maak je een systeemherstelpunt?

Klik op Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen. Klik op het tabblad Systeembeveiliging. Klik op Systeemherstel. Klik op Volgende en eventueel op Meer herstelpunten weergeven. Windows toont de laatste systeemherstelpunten. Bij elk herstelpunt staat de datum/tijd en omschrijving.

Hoe doe je systeemherstel inschakelen?

Als je systeemherstel wilt gebruiken zal je het zelf in moeten schakelen. Open het configuratiescherm en klik op Systeem. Klik vervolgens op Systeembeveiliging. Selecteer in het venster Systeemeigenschappen de partitie die je wilt laten controleren door systeemherstel. Dit zal doorgaans de C-schijf zijn, de partitie waar Windows op is

Hoe kunt u een systeeminstellingen inschakelen?

Klik op Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen. Klik op het tabblad Systeembeveiliging. Onder het kopje ‘Beschikbare stations’ staan uw harde schijven. Achter de harde schrijf staat ‘in- of uitgeschakeld’. ‘Ingeschakeld’ betekent dat Systeemherstel actief is. U hoeft verder niks te doen.

Related Posts