Waar wordt marjolein In gebruikt?

Waar wordt marjolein In gebruikt?

Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is. Het kruid wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van worsten, maar past ook uitstekend bij witte bonen, aardappelgerechten, zuurkool, gehakt, varkensvlees, vleespastei, wild en gevogelte en in tomatensaus.

Waar is wilde marjolein goed voor?

Dit tuinkruid is goed voor het zenuwstelsel en is een natuurlijk antidepressivum. Verder is het ook goed voor stress, angst hoge bloeddruk, duizeligheid, slapeloosheid, migraine, verdriet. Marjolein stimuleert het parasympatische zenuwstelsel.

Waar kan ik oregano voor gebruiken?

Oregano kun je zo gebruiken:

  1. In combinatie met rozemarijn en salie.
  2. In tomaten- of andere pastasauzen.
  3. In stoofschotels.
  4. In ratatouille of andere stoofgerechten met vruchtgroenten.
  5. In marinades voor vlees en vis.
  6. Bij gegrilde groenten.

Wat gebruiken ipv marjolein?

Lees ook:   Wat gebeurt er als je OV uitleent?

Als je geen verse of gedroogde marjolein hebt, is oregano de meest geschikte vervanger. Het is verwant met marjolein en heeft een vergelijkbaar smaakprofiel. De smaak van oregano is echter sterker, dus gebruik tweederde zoveel als nodig om te voorkomen dat uw recept te zwaar wordt.

Wat is het verschil tussen marjolein en oregano?

Qua smaak lijken oregano en marjolein zeer sterk op elkaar, hoewel marjolein iets verfijnder van smaak is. Ze kunnen echter beiden voor dezelfde doeleinden gebruikt worden. Het grote verschil tussen de twee is dat marjolein een éénjarige plant is en oregano een doorlevende plant.

Welk kruid ipv majoraan?

Majoraan ook bekend als marjolein Een andere term die voor majoraan gebruikt wordt, is marjolein. Dit kruidenblog gaat over de echte marjolein. Hieraan verwant is de wilde marjolein. De wilde variant kennen we beter als oregano, waarvan de smaak wezenlijk anders is.

Related Posts