Waar zet Malala zich voor in?

Waar zet Malala zich voor in?

Malala Yousafzai zet zich als activist in om onderwijs toegankelijk te maken voor vrouwen en meisjes. In 2014 kreeg ze daar de Nobelprijs voor de Vrede voor, en werd daarmee de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Malala Yousafzai werd in 1997 geboren in Pakistan.

Wat vind Malala belangrijk in het leven?

Malala Yousafzai (Pasjtoe: ملاله یوسفزۍ, Urdu: ملالہ یوسف زئی) (Mingora, 12 juli 1997) is een Pakistaanse kinderrechtenactiviste. In 2014 kreeg zij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met Kailash Satyarthi….

Malala Yousafzai
Bekend van haar strijd voor toegang tot onderwijs voor jonge vrouwen
Overig
Religie islam

Waar is Malala Yousafzai geboren?

Mingora, Pakistan
Malala Yousafzai/Geboorteplaats

Wat is de boodschap van Malala?

De Taliban is een extremistische Islamitische beweging die opereert in Afghanistan en Pakistan. Zij vinden onder andere dat vrouwen geen onderwijs mogen krijgen. Malala gaat wel naar school en strijdt juist voor meer vrouwenrechten. Malala gaat nu de hele wereld over om haar boodschap door te geven.

Waarom is Malala Yousafzai inspirerend?

Malala is door haar hoofd geschoten door de Taliban, omdat zij opkwam voor het recht op onderwijs. ‘ De Taliban verbood meisjes om naar school te gaan, terwijl zij zich wilden ontwikkelen!

Wat heeft Malala gestudeerd?

De activiste, die vooral bekend is onder haar voornaam, is afgestudeerd in de studie PPE, wat staat voor filosofie, politiek en economie.

Waarom werd Malala geschoten?

Claudia Martin Malala Yousafzai Het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd door de Taliban neergeschoten, omdat ze naar school wilde gaan. Lees over haar leven en waarom ze de Nobelprijs van de Vrede kreeg.

Waarom heeft Malala prijzen gewonnen?

De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar toegekend aan de Pakistaanse Malala Yousafzay (17) en Indiër Kailash Satyarthi (60). Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag in Oslo bekend gemaakt. De twee zijn onderscheiden voor hun “strijd tegen de onderdrukking van jongeren en voor het recht van alle kinderen op onderwijs”.

Related Posts