Waarmee kun je op forel vissen?
Wormen zijn een favoriet aas van de forel. De forelvisser kan het beste één wat grotere worm te gebruiken. Als je met wormen gaat forelvissen dan vis je vrijwel altijd met een dobber. Je laat de dobber en het aas dan meedrijven met de stroom van het riviertje waar je in vist en hoopt zo dat de forel toehapt.
Welke lijn voor forel?
Omdat forel een nogal schuwe vis is heeft een soepele nylon hoofdlijn de voorkeur. Ergens tussen de 18/00 en 22/00 is perfect. Als er ook grote zalmforellen op de vijvers uitgezet zijn, is een iets dikkere hoofdlijn wel prettig!
Welke Haakmaat voor forelvissen?
Zoals bij elke visserij is de haak het belangrijkste onderdeel van je montage. Bij het forelvissen moet je denken aan forelhaken met een grote tussen maat 4 en 12. Vaak wordt gedacht dat het vissen met een zo klein mogelijke haak het meest effectief is.
Welke lijndikte feeder?
Daarom gebruiken we voor de feedervisserij de volgende richtlijn: Vis je korter dan 40 meter, nylon en verder dan 40 meter gebruiken wij gevlochten lijn. Voor nylonlijn is een dikte tussen de 18/00 en 22/00 vaak toereikend, maar 25/00 is natuurlijk ook niets mis mee.
Wat eet een forel het liefst?
De forel (Oncorhynchus mykiss) is een zoetwatervis, die familie is van de zalm. In het wild leven ze gewoonlijk in sterk stromend en helder water. Forel is hoofdzakelijk een carnivoor. In de natuur voedt hij zich met wormen, insecten en soms met kleine visjes.
Wat is de beste tijd om forel te vissen?
Je zal zien dat voor vrijwel elke vissoort de herfst en de lente de beste tijden zijn om te vissen. Ook forel is dan het actiefst en zal snel bijten. In de zomer zit de vis hoog en is die wat sloom door de warmte. In de winter heeft de vis het koud en zitten ze diep, ook dan zijn ze sloom, maar dan door de kou.
Welke draad voor feedervissen?
Voor de feedervisserij zijn kant en klare onderlijnen te koop, maar je kan ze ook zelf maken. Hiervoor neem je 60 cm tot 100 cm nylon tussen de 12/00 en 18/00 en hieraan monteer je een haak 12 tot 16. Als laatste heb je nog een comfortabele stoel en een feeder steun nodig en we kunnen vissen!