Waarom bijten kinderen op spullen?

Waarom bijten kinderen op spullen?

Door te kauwen, bijten en of sabbelen voorzien zij zichzelf van prikkels in het mondgebied, welke zij nodig hebben om zich prettig te voelen. Er kunnen ook emotionele of sociale problemen zijn die een rol spelen. Kinderen zoeken hun toevlucht in het sabbelen op kleding. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Waar kun je op kauwen?

Kinderen kiezen vaak voor het dichtstbijzijnde ding om op te kauwen. Vaak zijn dat hun nagels, maar soms ook de mouwen van het shirt, potloden, de afstandsbediening en wat al niet meer. Daarom kun je beter een veilig alternatief aanbieden waar ze naar hartenlust op kunnen kauwen, zoals de kauwketting.

Waarom Kauwsieraad?

Kauwsieraden helpen kinderen gevoelens van spanning en stress te reguleren. Ze oefenen de spieren van de mond die gebruikt worden bij het spreken. Bij dagdromen en moeite met focussen, onrustig of beweeglijk zijn zorgen kauwsieraden voor een betere concentratie en helpen deze prikkels buiten te sluiten.

Waarom Kauwketting?

Kauwsieraden zijn een prettig en effectief hulpmiddel voor je hooggevoelige kind. Kauwkettingen bieden rust en verminderen stress voor kinderen/volwassenen. Zij ervaren dat de bijtkettingen hen kunnen bevredigen in de behoefte om te kauwen, bijten en / of te friemelen en dat het bijdraagt aan verminderen van spanning.

Waarom doet baby alles in mond?

Je baby stopt alles in zijn mond omdat andere zintuigen nog niet zo goed ontwikkeld zijn. Je baby kan het beste waarnemen en voelen met zijn mond en tong, wat het vanzelfsprekend maakt voor hem om alles in zijn mond te stoppen. Hier heeft hij namelijk de meeste zenuwuiteinden per millimeter van zijn hele lichaam.

Kauwen om te kalmeren De “zware” zintuiglijke input die het kauwen levert aan de mond en de kaak (ook wel bekend als proprioceptie) kan het overprikkelende zenuwstelsel kalmeren. (Zo herken je volwassenen, maar ook kinderen, die op nagels bijten als ze gespannen zijn).

Related Posts