Waarom elektronisch drumstel?

Waarom elektronisch drumstel?

Elektronisch drumstel: voordelen Voor veel mensen is het volume een belangrijke reden om voor een elektronisch drumstel te kiezen. Een elektronisch drumstel klinkt minder hard, zeker als je een drumstel kiest met gaasvellen (‘mesh heads’). Een elektronisch drumstel klinkt altijd goed en je hoeft het nooit te stemmen.

Wat is een drum monitor?

Een drum monitor zorgt ervoor dat het geluid van jouw elektronisch drumstel versterkt wordt en een zo mooi mogelijk geluid naar buiten brengt. Professionele drum monitoren, zoals die van Roland, kunnen er zelfs voor zorgen dat een elektronisch drumstel bijna niet te onderscheiden is van een akoestisch drumstel.

Hoe werkt elektronisch drumstel?

Een elektronisch drumstel bestaat uit zogenaamde “pads” waar je op slaat. Door de slag worden triggers onder het slagvlak geactiveerd en dit wordt omgezet in een elektronisch versterkt (digitaal) geluid. Je kunt dit geluid horen via een koptelefoon of via een versterker.

Hoe drumstel dempen?

Het drumstel zachter laten klinken

  1. Leg handdoeken over de trommels en bekkens van je drumstel.
  2. Vul je trommels met handdoeken, kleding of kussens.
  3. Span doeken onder de slagvellen.
  4. Gebruik dunnere stokken.
  5. Speel zachter.
  6. Leg een papiertje op de trommels.
  7. Pak een oud drumvel, snijd er stukken uit en leg deze op de trommels.

Waarom legt een drummer een tapijt onder zijn drumstel?

Veel drummers plaatsen een tapijt of kleed onder hun drumstel. De reden dat ze dat doen is: Zodat alle onderdelen goed op zijn plek blijven staan en niet gaan schuiven. Om de originele ondergrond niet beschadigen.

Welke drum monitor?

De beste na de goedkoopste: Roland PM-03 Personal drum monitor. Een persoonlijke drum monitor van een handig formaat is de Roland PM-03. Een is een kleine krachtpatser die vooral goed dienst doet en is gemaakt voor de V-drums serie van Roland. Deze monitor wordt wel aangeraden om in een hoek van de kamer te plaatsen.

Wat weegt een drumstel?

okt 15, 2012, 10:16 Last Edit: nov 22, 2018, 11:17 by Paul

Merk Type Gewicht (kg)
Gretsch 60’s 1.25
Hamilton KB245 1.9
Ludwig LT126CS (modern flatbase) 1.66
Ludwig 60’s 1400 (flatbase) 1.58

Related Posts