Waarom geen zaadlozing na TURP?

Waarom geen zaadlozing na TURP?

Wanneer de erectie ontbreekt is het mogelijk een orgasme te krijgen, omdat de gevoelszenuwen door de operatie niet zijn beschadigd. Het orgasme is echter ‘droog’ en er komt geen zaadlozing, omdat de prostaat als klier en de zaadblaas voor de productie van zaadvloeistof verantwoordelijk waren.

Hoe lang duurt het herstel na TURP operatie?

Bij een operatie via de plasbuis duurt uw opname meestal 3 dagen. Bent u via een snede in uw buik geopereerd dan kunt u meestal na 5 dagen naar huis. U hoort van uw behandelend arts wanneer u weer naar huis kunt. Het duurt 4 tot 6 weken voordat u volledig hersteld bent.

Hoe werkt TURP?

Bij een TURP operatie wordt een hol buisje (cystoscoop) via de plasbuis in de blaas gebracht. Met behulp van de cystoscoop wordt het prostaatweefsel dat de plasbuis dichtdrukt, verwijderd. Het verwijderde weefsel wordt voor nader onderzoek opgestuurd naar het laboratorium.

Waarom kan je niet plassen na orgasme?

Niet plassen Na de seks kan je best even een bezoekje brengen aan het toilet. De penis kan tijdens de seks bacteriën naar achter in de blaas duwen. Als die bacteriën daar blijven, zouden ze kunnen zorgen voor een blaasontsteking.

Hoelang pijn na Turp operatie?

Deze klachten kunnen aanhouden tot ongeveer 6 maanden na de ingreep. Vernauwing van de plasbuis. In 2 procent van de gevallen komen in de plasbuis littekens voor, waardoor de plasbuis vernauwt. Het gevolg is een slechte straal.

Wat na een prostaatoperatie?

Als de prostaat is weggenomen, kunt u nog een orgasme krijgen, maar dat is een ‘droog’ orgasme. U komt dan wel klaar met alle daarbij horende gevoelens, maar er is geen zaadlozing. Na de operatie zijn de meeste mannen de eerste acht à negen maanden wel minder potent, maar dat verbetert nadien vanzelf weer.

Na een prostaatoperatie is het vrijwel altijd zo dat het sperma bij een zaadlozing niet meer naar buiten stroomt. Het sperma neemt dan ‘de weg van de minste weerstand’ en dat is na een prostaatoperatie in de richting van de blaas in plaats van naar buiten. Het sperma wordt dan later samen met de urine uitgeplast.

https://www.youtube.com/watch?v=aBelQBJNDNM

Related Posts