Waarom is multidisciplinaire samenwerking belangrijk?

Waarom is multidisciplinaire samenwerking belangrijk?

Waarom multidisciplinair samenwerken? Om de patiënt optimale zorg te kunnen bieden, moet er verder worden gekeken dan alleen het eigen vakgebied. Verschillende zorgverleners kunnen elkaar aanvullen waardoor er met elkaar een doel bereikt kan worden waartoe een zorgverlener niet alleen toe in staat is.

Wat verstaan we onder multidisciplinaire zorg?

Multidisciplinaire samenwerking wordt simpelweg gedefinieerd als: meerdere disciplines werken samen in de zorg voor één patiënt. Deze disciplines hoeven niet noodzakelijk bij dezelfde organisatie werken. Informatievoorziening en afstemming tussen de deelnemende instanties en personen is dan van belang.

Waarom is het belangrijk om te overleggen?

een conflict geeft de gelegenheid om kennis te nemen van andere gezichtspunten. Achteraf blijken die vaak een aanvulling te zijn op je eigen gezichtspunten. Communiceren is belangrijk! Wij kunnen alleen contact met elkaar hebben door communicatie.

Wat wordt er verstaan onder andere disciplines?

Het begrip disciplines kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. De volgende betekenissen kun je vinden: Richting binnen de wetenschap, kunst of sport, dwang, gehoorzaamheid, tucht, orde, straffen.

Wat is multidisciplinaire hulp?

‘ Deze hulp vraagt per definitie samenwerking tussen verschillende disciplines, oftewel multidisciplinaire samenwerking. Verschillende professionals werken daarin samen bij: het stellen van de diagnose. het opstellen van het zorg- of behandelplan.

Wat is interdisciplinair samenwerken?

Interdisciplinair samenwerken houdt in dat niet uitsluitend vanuit een eigen referentiekader maar ook vanuit die van uw collega naar een situatie wordt gekeken. En ook wat u kunt bijdragen aan het oplossen van een probleem dat de ander ervaart.

Hoe kun je mantelzorgers ondersteunen als verpleegkundige?

Werk samen met de mantelzorger samen door:

  1. De mantelzorger -met instemming van de cliënt- te betrekken bij het opstellen en evalueren van een zorgleefplan of behandelplan.
  2. Te bespreken welke taken de mantelzorger op zich kan en wil nemen.
  3. Tijdig met de mantelzorger te spreken over veranderingen.

Gerelateerde berichten