Waarom krijgt Alocasia gele bladeren?

Waarom krijgt Alocasia gele bladeren?

Als Alocasia geel blad heeft, heeft hij te nat of te droog gestaan. Wortel- of stengelrot kan soms voorkomen. Planten dienen vrij te zijn van bruine vlekken en bladranden, vaak veroorzaakt door een te lage luchtvochtigheid en/ of te droge wortelkluit.

Hoe vaak geef je een Olifantsoor water?

Bij te weinig water gaan de bladeren van de Alocasia hangen. Nu begrijpen we dat je liever niet elk halfuur een druppeltje water gaat geven, maar over het algemeen is één keer in de week voldoende. In de winter mag het zelfs minder vaak, omdat de plant dan in ruststand staat en hij niet zoveel water verbruikt.

Waarom gaat Alocasia zebrina hangen?

Zowel bij te veel als bij te weinig water, kan het blad van de Alocasia gaan hangen. Bij te weinig water is dat logisch; water zorgt voor de stevigheid van de plant en als er te weinig van is, gaat alles een beetje hangen. De oplossing is simpel: meer water geven en je ziet je plant binnen een paar uur weer opknappen.

Hoeveel water moet een zebra plant?

Geef de plant regelmatig water, de kluit mag namelijk niet uitdrogen. Aan de andere kant wil je wortelrot weer voorkomen dus je moet voorzichtig te werk gaan. Het beste geef je hem ongeveer 2 a 3 keer per week een paar kleine scheutjes water.

Hoe verzorg ik een Olifantsoor plant?

Houd de potgrond continue licht vochtig, door de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Door niet teveel water in één keer te geven, voorkom je ook dat er een laagje water onderin de pot komt te staan. Overtollig water kan namelijk wortelrot veroorzaken. Besproei de plant regelmatig met een plantenspuit.

Hoe verzorg je een Olifantsoor plant?

Gezien de Olifantsoor afkomstig is uit de tropen zal het je niet verbazen dat deze kamerplant van vochtigheid houdt. Het is aangewezen om de grond van de Alocasia altijd licht vochtig te houden. Een keer per week (voldoende) water geven zou moeten volstaan.

Related Posts