Waarom sneeuwschuiven?

Waarom sneeuwschuiven?

Sneeuwschuiven is keihard werken: ‘Als het eenmaal sneeuwt, is het niet meer bij te houden’ Zout strooien en sneeuwschuiven is een ‘hele kluif werk’, maar het versterkt het teamgevoel, vertelt Ton Eikelenboom. Zijn bedrijf Hoftijzer verzorgt gladheidsbestrijding voor de gemeente Lochem en de provincie Gelderland.

Waarom niet de stoep vegen?

Sterker: niet vegen is vaak beter dan wel vegen. “Als je het goed wilt doen, moet je er vlak na een bui bij zijn. Anders vriest de sneeuw vast aan de grond of trappen voorbijgangers het zo plat dat de sneeuw ook met de schuiver niet weg wil. Het laagje dat overblijft, is vaak nog gevaarlijker.”

Heeft sneeuwschuiven zin?

Sneeuwruimen is niet echt opruimen, maar meer het verplaatsen van een probleem. Sneeuw verdwijnt namelijk normaal gesproken als sneeuw voor de zon wanneer deze netjes verdeeld is over het land. Hetzelfde kan niet worden gezegd van “opgeruimde” sneeuwhompen aan de kant van de weg.

Hoe sneeuwruimen stoep?

Je stoep sneeuwvrij maken kan ook alleen met strooizout of zand. Door het zout of zand wat je op het pad gooit, smelt de sneeuw. Zorg dat je iedere winter een zak strooizout in de garage of schuur hebt staan. Op deze manier kan je altijd strooien als het ineens begint te vriezen of sneeuwen en voorkom je valpartijen.

Waarom niet strooien?

Doordat het zout zich mengt met het water ontstaat pekel. Pekel heeft een lager vriespunt dan water, waardoor er minder snel gladheid optreedt. Voor een optimale werking is het wel belangrijk dat er voldoende verkeer op de weg is. Het verkeer zorgt voor vermenging van het zout met het water, waardoor het dooit.

Is het verplicht om sneeuw te ruimen?

Verplicht sneeuwruimen voor je huis Vroeger was je als inwoner van Nederland verplicht om je stoep/inrit sneeuwvrij te maken na sneeuwval. In 2007 is daarom de verplichting van het sneeuwruimen door de burgers geschrapt.

Wat als je geen sneeuwschep hebt?

Heb je geen sneeuwschep én geen bezem met stevige haren, maar wil je toch je oprit sneeuwvrij maken? Dat kan! Het enige wat je nodig hebt is namelijk een houten plank. Hiermee kun je de sneeuw eenvoudig wegschuiven om zo een pad vrij te maken.

Related Posts