Waarom staat de naam van de fabrikant op het etiket?

Waarom staat de naam van de fabrikant op het etiket?

Op het etiket staat bijvoorbeeld wat in een levensmiddel zit. Je weet daardoor beter wat je koopt en je kunt producten onderling vergelijken. De meeste levensmiddelen zijn voorverpakt: de fabrikant verpakt ze, niet de winkelier. Op al die levensmiddelen staat deze verplichte informatie.

Welke voedingsmiddelen krijgen op het etiket THT?

Op welke producten staat THT? De vermelding ’ten minste houdbaar tot’ kan staan op onder andere gekoelde, ingevroren, gedroogde en ingeblikte producten. Van pasta en rijst tot olie en chocolade.

Wat betekent energie op een etiket?

De hoeveelheid energie die in een voedingsmiddel zit noemt men de energetische waarde en wordt uitgedrukt in kilojoules (kJ) en/of in kilocalorieën (kcal). De hoeveelheid energie die een voedingsmiddel bevat hangt af van de hoeveelheid koolhydraten, vetten, eiwitten of alcohol die het bevat.

Wat moet er allemaal op een bieretiket staan?

Het etiket

  • Bier. Op het etiket moet het product van inhoud vermeld staan, dus letterlijk het woord “bier” moet ergens op het etiket vermeld staan.
  • Het type bier moet ook worden vermeld op het etiket, dus; Tipel/ Blond/ Saison/ Dubbel etc.
  • Het alcoholpercentage.
  • Categorie;

Waar staat de productiecode?

Als u een fysiek exemplaar van Windows heeft gekocht, dan staat de productcode meestal op een label of kaart in de doos waarin u Windows hebt ontvangen. Als Windows vooraf is geïnstalleerd op uw pc, moet de productcode op een sticker op uw apparaat worden weergegeven.

Waarom worden er in de supermarkt geen producten verkocht na de gestelde THT datum terwijl deze nog voor consumptie beschikbaar zijn?

Het gaat om producten die na deze uiterste consumptiedatum niet meer moeten worden geconsumeerd vanwege de mogelijke groei van pathogene micro-organismen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Listeria Monocytogenes in producten zoals kant en klare maaltijdsalades met zalm, verse groentesappen of sommige vleeswaren.

De productnaam geeft aan voor wie het bedoeld is en wat er inzit. Deze naam kan soms misleidend zijn. Op deze verpakking staat ‘compleet’. Maar dat betekent niet dat je met dit supplement alle vitamines, mineralen en visvetzuren binnenkrijgt die je nodig hebt.

Hoe herken ik allergenen op een etiket?

Hoe moet u allergenen op het etiket vermelden? U moet altijd duidelijk de naam van de allergenen op het etiket vermelden. Bovendien moet u deze naam benadrukken zodat deze duidelijk te onderscheiden is van de rest van de lijst van ingrediënten, bijvoorbeeld via een ander lettertype, stijl of achtergrond.

Wat moet een etiket van water bevatten?

De inhoud is altijd de netto-productinhoud. Het gewicht van de verpakking telt niet mee; de datum van minimale houd- baarheid (THT) of de uiterste verbruiksdatum (TGT) (zie hieronder);

Related Posts