Waarom Vochtscherm onder ondervloer?

Waarom Vochtscherm onder ondervloer?

Het vocht uit de vloer mag niet in aanraking komen met het laminaat of parket. Een vochtwerende ondervloer is nodig om dit te voorkomen. Als vochtscherm kunt u bijvoorbeeld kiezen om een folie van kunststof te plaatsen op de ondergrond.

Waarom een Vochtscherm?

Een dampscherm (of vochtscherm) is een kunststof folie (meestal polyethyleen, ook bekend als PE-folie) die voorkomt dat er vocht van de ondergrond in de laminaatvloer terecht komt. Onmisbaar wanneer je laminaat legt op een minerale ondergrond zoals cement of beton.

Wat zijn Egalisatiekorrels?

EcoPearls® egalisatiekorrels is een droge egalisatie om holle ruimtes en hoogteverschillen in draagvloeren op te vullen. EcoPearls® is een egalisatie product dat ontwikkeld is om een stabiele ondergrond te creëren.

Is vloerisolatie verplicht?

Wat betreft vloerisolatie is er in het Bouwbesluit vastgelegd dat deze in nieuwbouwwoningen een Rc-waarde moet hebben van minstens 3,5 m2K/W. In nieuwe gebouwen is vloerisolatie dus verplicht.

Wat voor vloer op houten ondervloer?

U kunt uw houten of laminaat vloer prima op een houten ondergrond leggen maar zorg dan wel voor de juiste ondervloer voor de houten ondergrond. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit softboard bestaande uit stabiele houtvezel.

Wat is warmteweerstand ondervloer?

De beste ondervloer heeft een lage warmteweerstand De geleiding van de warmte wordt bepaald door de warmteweerstand te meten en deze wordt aangegeven als R-waarde en uitgedrukt in m²K/W. Hoe lager dit getal, hoe beter de ondervloer zijn werk doet in combinatie met vloerverwarming.

Is een ondervloer verplicht?

In veel gevallen is een geluiddempende ondervloer verplicht voor woningen met onderburen. Het staat bijvoorbeeld in het reglement van het appartementencomplex óf het is binnen een VvE afgesproken. Vaak gaat het om een ondervloer 10dB en in sommige gevallen is een TÜV gecertificeerde ondervloer 10dB vereist.

Wat is de warmteweerstand van PVC?

Wat is de warmteweerstand (R-waarde) van een PVC vloer? Een PVC vloer is uitstekend geschikt voor op vloerverwarming. Een PVC vloer heeft namelijk een lage warmteweerstand van gemiddeld 0,07 m²K/W. Dit is inclusief een ondervloer met een weerstand van 0,03 m²K/W.

Hoeveel dB moet ondervloer appartement?

Een juiste boven- en ondervloer draagt ook bij aan de geluidsreductie. In Nederland is het een eis (als het in het huishoudelijk regelement staat) om in appartementen een 10 dB (contactgeluidreductie norm) vloer te leggen, zodat de (onder)buren minder contactgeluidsoverlast zullen hebben.

Is geluidsisolatie verplicht?

Verplichte geluidsisolatie is er daar één van. Momenteel bestaat geen akoestische isolatieverplichting voor woningen tegen buitenlawaai. Volgens het plan geldt de NBN-norm als code van goede praktijk, maar wordt die niet algemeen toegepast.

Wat is de beste ondervloer?

De beste keuze is Heatfoil. Wat van belang is dat de betonvloer vloer vlak is. Heatfoil heeft niet de mogelijkheid om uitstekende delen op te vangen door de geringe dikte van 1.2 mm. Een extra vochtscherm is niet nodig omdat deze in de Heatfoil ondervloer is verwerkt.

Waarom folie onder vloerverwarming?

Het plaatsen van vloerverwarming om het wooncomfort te verhogen en de stookkosten te beperken is onlosmakelijk verbonden met het aanbrengen van een goede folie. De folie heeft daarbij als functie om de gecreëerde warmte te geleiden en niet verloren te laten gaan.

Related Posts