Wat als je niet nuchter bent voor operatie?

Wat als je niet nuchter bent voor operatie?

Niet eten en drinken voor de operatie Uw maag moet leeg zijn voor de operatie. Als u toch eet, wordt er maagzuur aangemaakt. Onder anesthesie kan dit maagzuur in de longen komen. Dit kan een ernstige longontsteking veroorzaken.

Wat houd nuchter in voor operatie?

Als u wordt opgenomen voor een operatie moet u vaak nuchter zijn, dit betekent dat u niet mag hebben gegeten en gedronken. Het is namelijk levensgevaarlijk als tijdens een ingreep de maaginhoud in de longen komt.

Wat mag je hebben als je nuchter moet zijn?

Als u nuchter moet verschijnen voor het bloedprikken, dan mag u de avond daarvoor vanaf 22.00 uur niets meer eten en drinken. U mag wel uw medicijnen gewoon blijven innemen en u mag ook een beetje water drinken.

Wat kan narcose met je doen?

Bij het bijkomen uit de anesthesie zien we soms onrust, labiele emoties en prikkelbaarheid. Dat is meestal goed op te vangen of te behandelen en is vaak van korte duur. Op de dag na de ingreep horen we nogal eens klachten van spierpijn, keelpijn, vermoeidheid, hoofdpijn of duizeligheid, naast natuurlijk napijn.

Wat gebeurt er met je lichaam als je onder narcose bent?

Een narcose: je lichaam werkt door, maar op een laag pitje. Je hersenactiviteit is laag, je kunt je niet bewegen, niet slikken en meestal niet zelf ademhalen. Je krijgt niets mee van wat er in de operatiekamer gebeurt.

Waarom mag je geen nagellak op tijdens een operatie?

De arts of verpleegkundige zal dit met u bespreken. Wij vragen u • geen nagellak en/of make-up te gebruiken omdat anders de controle- apparatuur niet werkt. De anesthesist ziet namelijk aan de natuurlijke kleur van uw huid en nagels hoe uw lichame- lijke conditie is.

Uw maag moet leeg zijn voor de operatie. Als u toch eet, wordt er maagzuur aangemaakt. Onder anesthesie kan dit maagzuur in de longen komen. Dit kan een ernstige longontsteking veroorzaken.

Related Posts