Inhoudsopgave
Wat als politie aangifte weigert?
U kunt een schriftelijke klacht indienen bij de korpschef van het politiebureau waar uw aangifte is geweigerd. Mocht het gebeuren dat de politie en de officier van justitie weigeren uw aangifte op te nemen dan kunt u per brief klagen bij het gerechtshof waar de korpschef en de officier van justitie onder vallen.
Mocht het gebeuren dat de politie en de officier van justitie weigeren uw aangifte op te nemen dan kunt u per brief klagen bij het gerechtshof waar de korpschef en de officier van justitie onder vallen. Het gerechtshof kan dan de politie opleggen dat de aangifte alsnog in behandeling moet worden genomen.
Wie is verplicht aangifte in ontvangst te nemen?
“Tot het ontvangen van aangiften bedoeld in de artikelen 160 en 161 zijn de opsporingsambtenaren, en tot ontvangen van de aangiften bedoeld in artikel 162 Sv de daarbij genoemde ambtenaren verplicht.” In de praktijk komt het echter vrijwel niet voor dat de politie weigert om een klacht op te nemen.
Doet politie iets met aangifte?
Als u aangifte doet bij de politie, dan stellen we samen met u de aangifte op. Wij stellen u vragen over het misdrijf en we vertellen wat uw rechten als slachtoffer zijn. Tijdens het aangifte doen of als klacht meldt, legt u een officiële verklaring af.
Hoe kunt u een aangifte doen?
Aangifte doen. U kunt op de volgende manier aangifte doen: telefonisch. online. U kunt alleen digitaal aangifte doen van een aantal feiten, waarbij de dader onbekend is en geen geweld is gebruikt. Bijvoorbeeld diefstal of vernieling. op het politiebureau. Bel van te voren om een afspraak te maken.
Wanneer moet de aangifte worden opgenomen?
Het gerechtshof bepaalt of de aangifte alsnog moet worden opgenomen. Soms weigert de politie om uw aangifte op te nemen omdat de zaak niet onder het strafrecht valt. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met uw ex-partner over de verdeling van uw spullen. Een klacht indienen heeft dan geen zin.
Hoe kunt u digitaal aangifte doen?
online. U kunt alleen digitaal aangifte doen van een aantal feiten, waarbij de dader onbekend is en geen geweld is gebruikt. Bijvoorbeeld diefstal of vernieling. op het politiebureau. Bel van te voren om een afspraak te maken. Het is afhankelijk van uw situatie op welke manier u het beste aangifte kunt doen.
Wat is een anoniem aangifte?
Anonieme aangifte. Het is niet mogelijk om anoniem aangifte te doen. Wel kunt u een misdrijf of daders anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem of bel 0800-7000. De melding is in zijn geheel anoniem, er is geen nummerherkenning en het telefoongesprek wordt niet opgenomen. Verplichtingen. U bent niet verplicht om aangifte te doen van een
Waarom kan ik geen aangifte doen?
Waarom kan ik geen aangifte doen via het digitale portaal van de Belastingdienst? De eerste btw-aangifte gaat vaak schriftelijk. Het kan zijn dat je geen opdracht klaar ziet staan in het digitale portaal van de Belastingdienst. Vaak moet je je eerste btw-aangifte (omzetbelasting) namelijk schriftelijk doen.
Hoe kunt u aangifte doen bij de politie?
Aangifte doen bij de politie. U bent slachtoffer geworden van een misdrijf. Een misdrijf is een strafbaar feit. Hiervoor kunt u naar de politie om aangifte te doen. Wij helpen u bij het maken van de keuze om aangifte te doen of niet. Wij helpen u ook bij de voorbereiding op uw aangifte.
Waarom is weigering aangifte opnemen niet toegestaan?
Weigering aangifte opnemen niet toegestaan. De politie is op grond van artikel 163 lid 6 en artikel 165 lid 1 Sv verplicht de aangifte of klacht in ontvangst te nemen. Artikel 163 lid 6 Sv luidt (tav de aangifte): “Tot het ontvangen van aangiften bedoeld in de artikelen 160 en 161 zijn de opsporingsambtenaren, en tot ontvangen van de aangiften
Hoe kan ik een aangifte doen?
Aangifte doen kan: 1 op de website van de politie ; 2 door te bellen naar 0900-8844; 3 door naar het politiebureau te gaan.