Wat betekent creme?

Wat betekent crème?

Een crème (Latijn: cremor) is een emulsie van water en vetstoffen. Een crème bestaat dus altijd uit een vet- en waterfase. De emulgator die aanwezig is, is bepalend voor het onderscheid tussen een o/w (water als uitwendige fase) of w/o (vet als uitwendige fase).

Wat is creme de la creme?

crème de la crème: het beste van het beste ♢ Dat is werkelijk het crème de la crème van deze stad. crème – Zelfstandignaamwoord 1.

Is crème mannelijk of vrouwelijk?

crèmes (meerv.)

Wat is de werking van zalf?

Een verzachtende en beschermende crème of zalf houdt de huid soepel en voorkomt dat de huid uitdroogt. Bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien of om medicijnen in te verwerken die u op uw huid moet aanbrengen. Jeuk, schilfering, kloven en branderige plekken verminderen binnen een paar dagen.

Wat neemt beter op zalf of crème?

De functie van een crème of zalf is het vocht in de huid te laten zitten door het beschermen van de huid met een vettig laagje. Een zalf beschermt daarom beter dan een crème. Een zalf zorgt ervoor dat de huid vet blijft en niet uitdroogt.

Wat is een kenmerk van zalf?

Een zalf (Latijn: unguentum) is een halfvast dermaticum dat bestaat uit één fase. In de farmacie wordt een onderscheid gemaakt tussen een zalf en een crème. Een crème bestaat in tegenstelling tot een zalf uit een waterfase en een vette fase (alsmede een emulgator om de waterfase en vette fase te laten mengen).

Wat betekend zalven?

zalven – Werkwoord 1. (ov) met zalf bestrijken ♢ Je moet die plek even zalven zodat het sneller geneest. 2. (ov) het aanbrengen van een welriekende olie, meestal als inhuldiging in een politieke of religieuze hoedanigheid ♢ De koningen van Israël werden tot koning …

Is vaseline crème of zalf?

Er zijn verschillende soorten. Lanette Crème en Cetomacrogol Crème zijn gewone crèmes. Deze trekken na aanbrengen snel in de huid. Vaseline Lanette crème en Vaseline Cetomacrogol Crème zijn vette crèmes.

Wat is Oridza zalf?

Oridza zalf, voor benen billen en buiken. Apotheek Jansen is vermaard om zijn eigengemaakte Oridza-zalf. Al meer dan 50 jaar wordt deze onder andere toegepast op benen, billen en buiken van baby’s tot bejaarden. Oridza wordt door ons door het hele land verstuurd.

Is zalf dikker dan crème?

Het verschil zit in de samen- stelling, de verhouding van water en vet. Een zalf is vetter dan een crème of lotion en heeft daarom in prin- cipe de voorkeur om te gebruiken bij eczeem.

Related Posts