Wat betekent het als je gele vlekken op je lichaam hebt?

Wat betekent het als je gele vlekken op je lichaam hebt?

Geelzucht is een gele verkleuring van de huid of van het oogwit. Bij geelzucht stijgt het bilirubine in het bloed (bilirubine is een afbraakproduct van rode bloedcellen). Meestal ontstaat het door leverziekten die gepaard gaan met beschadiging van de levercellen of het stukgaan van de rode bloedcellen.

Wat is de oorzaak van een gele huidskleur?

Geelzucht wordt veroorzaakt door een te hoog gehalte bilirubine in het bloed. Bilirubine is de afvalstof die ontstaat bij de afbraak van hemoglobine (rode bloedkleurstof) uit rode bloedcellen. Bilirubine wordt door de lever opgenomen uit het bloed. In de lever moet het bilirubine omgevormd worden.

Wat betekenen wolkjes op je benen?

Witte vlekjes ontstaan juist wanneer pigment vernietigd is door jarenlange blootstelling aan de zon. Door het verdwijnen van het pigment, ontstaan witte vlekken op de huid. Niemand weet precies waarom op sommige plekken witte vlekken ontstaan en op andere plekken juist bruine.

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ofwel levervlekken zijn goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen die vaak worden gezien bij ouderen met zonbeschadigde blanke huidtypen. De vlekken komen vaak voor, 90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar krijgt ermee te maken.

Hoe kom je van gele ogen af?

Gele ogen voorkomen of behandelen Andere oorzaken zijn vaak niet te voorkomen. Het is wel belangrijk om behandeld te worden. Afhankelijk van de oorzaak kan een behandeling medicijnen voorschrijven. Bij ernstige geelzucht kan het ook zijn dat er een operatie, radio- of chemotherapie en/of bloedtransfusie nodig is.

Wat is Hypostatisch eczeem?

Hypostatisch eczeem is een eczeem aan de onderbenen als gevolg van niet goed werkende afvoerende bloedvaten (de venen) waarbij er roodschilferende jeukende plekken zichtbaar zijn.

Hoe herken je ouderdomsvlekken?

Deze ouderdomsvlekken zijn meestal wratachtig of bloemkoolvormig en kunnen soms grote afmetingen aannemen tot wel enkele centimeters in doorsnede. Sommige ouderdomswratten zijn echter afgeplat en licht of donkerbruin van kleur en lijken dan ook heel sterk op levervlekken of zelfs op gewone moedervlekken.

Is geelzucht te genezen?

Bij een leveraandoening worden vaak medicijnen en een leefstijlaanpassing geadviseerd (geen alcohol). In veel gevallen is echter geen behandeling nodig en zal geelzucht vanzelf wegtrekken.

Related Posts