Wat betekent het restant?

Wat betekent het restant?

restant – zelfstandig naamwoord uitspraak: res-tant 1. wat nog over is ♢ de restanten van de maaltijd worden weggegooid 2.

Wat is een kleur residu?

Een residu is een stof die overblijft na een chemische reactie, scheidingsproces of mechanische verwerking. Bijvoorbeeld bij filtratie van een mengsel van water en zand, is het zand dat op het filter achterblijft het residu en het water dat door het filter loopt het filtraat.

Wat betekent snikheet?

snikheet – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: snik-heet 1. heel erg heet ♢ het was snikheet in augustus Bijvoeglijk naamwoord: snik-heet de/het snikhete …

Wat betekent hetzelfde als restant?

restant (zn): overblijfsel, overschot, rest, surplus.

Wat is het kookpunt van residu?

De stof met de grootste dichtheid bevindt zich dan op de bodem. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij het scheiden van bloed. Bij destilleren worden de stoffen gescheiden doordat de stoffen een verschil in kookpunt hebben. De vloeistof die achterblijft heet residu.

Lees ook:   Is Halo Wars the first real-time strategy game?

Waar komt snikheet vandaan?

snikheet * [smoorheet] {1635} het eerste lid middelnederlands snic, van snikken [krampachtige bewegingen maken, d.w.z. moeilijk ademhalen].

Wat betekent Telegraaf restant?

11) Telegraaf restante… Restantschuld = restantschuld is het restant van de schuld van de oorspronkelijke lening na aftrek van alle gedane aflossingen.

restant – zelfstandig naamwoord uitspraak: res-tant 1. wat nog over is ♢ de restanten van de maaltijd worden weggegooid 2. het onverkochte deel van de artikelen ♢ de restanten gaan in de opruimi…

Wat is een overschot?

het overschot zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈovərsxɔt] Verbuigingen: overschot|ten (meerv.) wat er te veel is of overblijft Voorbeeld: `een overschot aan vakantiekrachten`stoffelijk overschot (lijk)overschot van gelijk hebben (volkomen …

Wat betekent voor de rest?

wat nog over is ♢ de rest van de vakantie gaan we wandelen 1. stoffelijke resten [het lichaam van een dode] 2. voor de rest …

Wat is een stoffelijk overschot?

Begrafenisjargon voor lijk. Eigenlijk: het stoffelijk deel dat van een afgestorvene overblijft. Ook wel: ‘stoffelijke resten’ of gewoon ‘overschot’.

Lees ook:   Hoe kijk ik livestream?

Is het derest of de rest?

Het is ‘de rest’, want rest is mannelijk en vrouwelijk. Als je het aanwijst is het ‘die rest’.

Related Posts