Wat betekent hier?

Wat betekent hier?

hier bijwoord Uitspraak: [hir] op deze plaats Voorbeelden: `Om te betalen moet je hier zijn. `, `Hier is de keuken en de eetkamer is daar. `Antoniem: daar hier en daar (op sommige plaatsen) `Hier en daar valt vandaag sneeuw.

Wat betekent Gunder?

Het wordt meestal figuurlijk gebruikt in de betekenissen ‘heel lang’, ‘heel erg, hevig’. Bijvoorbeeld: een wachtrij van hier tot gunter en een ochtendhumeur van hier tot gunter. Gunter is een variant van ginder. Andere varianten van ginder zijn ginter en gunder.

Kunnen verzetten betekenis?

[refl] “zich ~ tegen”: weerstand bieden aan iets. [ov] van de ene op de andere plaats zetten. [inerg] “werk ~” veel aan het arbeidsproces bijdragen.

Waar voor of waarvoor?

Je hebt gezocht op het woord: waarvoor. waar·voor (bijwoord) 1voor wie, wat: waarvoor dient dat? 2(informeel) vanwege wat; = waarom: waarvoor doe je dat?

Waarin of in wat?

In andere zinnen weet u dat het om het voornaamwoordelijk bijwoord waarin gaat, als u van het gedeelte dat met waarin begint, een aparte zin met daarin kunt maken. In die zin kan daarin worden vervangen door in + het naamwoord waar het op slaat. In andere gevallen schrijven we waar in in twee woorden.

Wat leuk is?

leuk – Bijvoeglijk naamwoord 1. prettig, grappig, aangenaam ♢ Dat feest gisteren was best leuk. Woordherkomst Betekenisverschuiving van leuk (lauw).

Hoe gaat het ermee of er mee?

We schrijven ermee aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. De vorm -mee gaat terug op het voorzetsel met.

Waar naar of naar waar?

In andere zinnen weet u dat het om het voornaamwoordelijk bijwoord waarnaar gaat, als u van het gedeelte dat met waarnaar begint, een aparte zin met daarnaar kunt maken. In die zin kan daarnaar worden vervangen door naar + het naamwoord waar het op slaat. In andere gevallen schrijven we waar naar in twee woorden.

Wat zijn andere woorden voor leuk?

Synoniem van leuk

 • aangenaam.
 • amusant.
 • fijn.
 • fraai.
 • gek.
 • goed.
 • grappig.
 • humoristisch.

Wat betekent niet pluis?

Het is hier niet pluis betekent ‘het is hier niet in orde’, ‘het is hier niet veilig’, of zelfs: ‘het is hier eng, ik krijg een naar gevoel van deze plek’ (‘het spookt hier! ‘). Pluis is afgeleid van het werkwoord pluizen. Dat werkwoord betekende aanvankelijk ‘plukjes wol van iets afhalen’.

Wat is een pluis?

(m./v.) Uitspraak: [plœys] Verbuigingen: pluizen (meerv.) kleine hoeveelheid haartjes, draadjes of stof Voorbeeld: `Er zit een pluisje op je bloes. ` II pluis bijv.

Wat is de betekenis van het woord elders?

bw., op een andere plaats, niet hier; van, naar elders ; — deze plant groeit nergens elders, op geen enkele andere plaats.

Wat kan je doen tegen pluizig haar?

Tips tegen pluizig haar

 1. Tip 1: laat je föhn af en toe links liggen.
 2. Tip 2: kam je haar niet als het nat is.
 3. Tip 3: pas je slaapritueel aan.
 4. Tip 4: was je haar niet te vaak.
 5. Tip 5: gebruik de juiste borstel.
 6. Tip 6: zorg voor de juiste haarverzorging.
 7. Tip 7: douche niet te warm.
 8. Shampoo voor pluizig haar.

Wat is een ander woord voor elders?

absent, elders, uit, weg, зук

Related Posts