Wat betekent parkeerplaats?

Wat betekent parkeerplaats?

Een parkeerplaats is een ruimte die speciaal is ontworpen voor alle weggebruikers, zodat ze hun voertuigen veilig kunnen parkeren. Naast een functionele plaats om te parkeren, is parkeren ook een infrastructuur die de CO2-uitstoot verlaagt van voertuigen die hun motoren moeten stilleggen zodra ze zijn geparkeerd.

Wat houdt stilstaan in?

Personen. Onder stilstaan verstaan we de tijd die nodig is om iemand te laten in- of uitstappen. Dat kan vrij vlug gebeuren wanneer het slechts 1 persoon is, maar het kan ook enkele minuten duren, wanneer bijvoorbeeld een volle bus kinderen moeten uitstappen.

Wat is een stilstaand voertuig?

“Stilstaand voertuig” : een voertuig dat niet langer stilstaat dan nodig is voor het in- of uitstappen van personen of voor het laden of lossen van zaken.

Wat betekent parking Belgie?

Ja, parking is standaardtaal in België. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn bijvoorbeeld parkeerplaats, parkeerterrein en parkeergarage.

Hoe groot is een parkeerplaats in een parkeergarage?

Voor haaksparkeren zijn parkeervakken van 2,4 a 2,5 m breed nodig. Naast ruimte voor de auto zelf van doorgaans 1.80m is er ruimte nodig voor het in- en uitstappen. De lengte van de parkeerplaats is 5 m. Voor het inrijden en het maken van de bocht moet de straatbreedte 6m breed zijn.

Wat wordt verstaan onder eigen terrein?

Een eigen terrein is doorgaans niet begaanbaar voor het openbaar verkeer. De Wegenverkeerswet is hier daarom niet van toepassing. Op het terrein moet dan wel duidelijk zichtbaar zijn aangegeven dat het om een eigen terrein gaat door middel van een bordje met de tekst ‘verboden toegang voor onbevoegden’.

Hoe lang mag een auto op de openbare weg staan?

Het is verboden op de openbare weg motorvoertuigen die niet meer kunnen rijden en aanhangwagens langer dan vierentwintig uur na elkaar te laten parkeren.

naamw. (m./v.) Uitspraak: [pɑrˈkerplats] Verbuigingen: parkeerplaats|en (meerv.) 1) plaats op straat waar je een auto kunt parkeren Voorbeeld: `uren rondrijden d…

Is het de of het parkeerplaats?

Is het de of het parkeerplaats In de Nederlandse taal gebruiken wij de parkeerplaats.

Related Posts