Wat betekent virtual surround sound?

Wat betekent virtual surround sound?

Het geluid komt, afhankelijk van het bronmateriaal, uit alle richtingen door speakers die in de ruimte van de gebruiker geplaatst zijn. Je wordt als luisteraar en kijker dus als het ware in het midden van een breed geluidsveld geplaatst en krijgt het gevoel midden in de actie te zitten.

Wat is Virtual sound?

Het idee achter deze techniek is het produceren van virtuele ‘object-based’ audio-effecten van nagenoeg elke bron, zonder dat je hiervoor speciale hoogtekanalen in je luidsprekeropstelling nodig hebt.

Wat betekent 7.1 surround?

7.1 surround wil zeggen: 8 kanalen audio rondom, waarvan er 7 uit ‘normale’ luidsprekers komen, plus de subwoofer.De afzonderlijke kanalen zijn: links- en rechts voorcenterlinks- en rechts [..] Betekenis van 7.1 surround toevoegen.

Hoe werkt een surround systeem?

In een surround opstelling plaats je luidsprekers rondom je luisterpositie. Op deze manier neem je het geluid van meerdere kanten waar. Zowel van links en rechts als van voor en achter. Het getal voor de punt staat voor een aantal speakers en het getal achter de punt staat voor het aantal subwoofers.

Wat is DTS DRC?

DTS, Digital Theatre System, is een digitaal bioscoopgeluidssysteem voor surround sound (meerkanaalsgeluid). Het wordt zowel professioneel gebruikt als in consumentenelektronica, en kan zowel op film als op dvd, laserdisk en cd opgeslagen worden.

Wat is 7.2 surround?

Dit derde getal staat voor speakers aan het plafond, waarbij je een Dolby Atmos effect krijgt. 7.2.2 staat dus voor 7 surround speakers, 2 subwoofers en 2 plafondspeakers.

Wat is een 5.1 speakerset?

Home cinema sets 5.1 Hierbij heb je vijf verschillende speakers in de woonkamer staan. Hierbij wordt aan de voorkant een centerspeaker geplaatst voor de gesproken tekst en links en rechts aan de voor- en achterkant de vier speakers die zorgen voor het ruimtelijke geluid.

Related Posts