Wat boek je onder algemene kosten?

Wat boek je onder algemene kosten?

Je mag alle kosten Andere kosten noemen en alle inkomsten Omzet. Daarnaast is het handig om kosten voor je eigen inzicht in te delen. Het geeft jezelf meer inzicht waar de kosten vandaan komen. De categorieën die je gebruikt mag je dus zelf bepalen.

Hoe boek je kosten?

Als je een kosten (= debet) wilt vermeerderen, boek je het bedrag debet in de journaalpost. Als je een kosten (= debet) wilt verminderen, boek je het bedrag credit in de journaalpost. Als je een opbrengst (= credit) wilt vermeerderen, boek je het bedrag credit in de journaalpost.

Wat boek je op overige huisvestingskosten?

huur. gas, water en licht, verzekeringspremies, schoonmaakkosten en dergelijke. inrichtingskosten, zoals vloerbedekking, behang, bureau(s) en kastruimte (over deze kosten moet je mogelijk afschrijven)

Wat valt er onder overige kosten?

Overige kosten zijn bijvoorbeeld kosten voor: het uitbesteden van een deel van uw project; het inlenen van personeel; geleverde materialen of diensten.

Hoe boek ik verzendkosten?

De verzendkosten vanuit jouw leverancier zijn gewoon onderdeel van het factuurbedrag. Ze zijn ook belast met het tarief waarop jij inkoopt, meestal 19%. Stel dat jij iets inkoopt voor 90 euro, waar 10 euro verzendkosten op zitten. Dan heb je een factuurbedrag van 100 euro ex.

Wat valt onder inkopen?

Inkopen is ervoor zorgen dat de juiste leveringen en/of diensten van de juiste kwaliteit op de juiste tijd en plaats in de juiste hoeveelheden en tegen de juiste prijs beschikbaar zijn voor de organisatie. Inkoop is alles waar een externe factuur tegenover staat.

Waar boek je werkkleding op?

Werkkleding Werkkleding is 100 procent aftrekbaar, maar de Belastingdienst ziet niet zomaar elke zakelijke outfit als werkkleding. Het moet kleding zijn die je (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van je onderneming. Dat moet duidelijk blijken, zoals bijvoorbeeld bij een uniform of overall het geval is.

Related Posts