Wat doe je om de voet van de kerstboom?

Wat doe je om de voet van de kerstboom?

En ook al heb je wel een mooie standaard, met deze tips heb je meteen extra kerstsfeer in huis!

 1. Kadootjes. De beste manier om de voet van je kerstboom te verbergen is natuurlijk onder de boom allemaal kerstkadootjes leggen.
 2. Manden.
 3. Deken.
 4. Houten ring.
 5. Stapels kussens.
 6. Houtblokken.

Wat zet je onder kerstboom?

Zorg altijd dat de kerstboom goed recht staat. Dit kun je eventueel doen met een handige kerstboomstandaard. Als je een kerstboom met kluit hebt, zet deze dan in een pot of stevige mand. De voet van de kerstboom kun je wegwerken door de kerstboom in een mand te zetten of er een mooi doek omheen te leggen.

Hoe zet je een kerstboom?

Zoals eerder aangegeven kun je het beste van boven naar beneden een kerstboom optuigen, dus begin met de kleine kerstballen bovenin de boom en hoe verder je naar beneden gaat, hoe groter de ballen worden. Op deze manier krijg je een mooie uitgebalanceerde kerstboom.

Welke kerstboomstandaard?

In ons onderzoek komt de Famiflora Kerstboomstandaard als beste uit de test. Bij deze kerstboomstandaard hoef je niet onder de boom te kruipen om de kerstboom recht te laten staan: je zet de boom erin en je kunt eenvoudig met een voetpedaal de boom vastzetten.

Hoe kerstballen ophangen?

Net als bij de slingers geldt: de grotere kerstballen passen beter onderin de boom. Zoals eerder aangegeven kun je het beste van boven naar beneden een kerstboom optuigen, dus begin met de kleine kerstballen bovenin de boom en hoe verder je naar beneden gaat, hoe groter de ballen worden.

Wat moet ik met mijn kerstboom doen?

Wat kun je doen met je oude kerstboom?

 1. Vogelvoederboom. Laat de kerstboom buiten verder stralen als voederplaats voor de vogels.
 2. Klimboom. De grove stam van een spar is een prima klimrek voor diverse tuinplanten.
 3. Bewaar de as.
 4. Mulchen.
 5. Vorstdekentje voor kuipplanten.
 6. Kerstboom hergebruiken in de tuin.
 7. Maak een takkenril.

Wat met kerstboom?

Zet je boom buiten voor de ophaaldienst De meeste gemeenten organiseren na de feestdagen een speciale ophaaldienst voor kerstbomen. Handig als je geen zin hebt om hem te hergebruiken of niet in de mogelijkheid bent om hem zelf naar het containerpark te brengen.

Related Posts