Wat doet liponzuur voor je lichaam?

Wat doet liponzuur voor je lichaam?

Ultieme antioxidant: alfa-liponzuur is een krachtige antioxidant met de unieke eigenschap dat het zowel wateroplosbaar als vetoplosbaar is. Dat betekent dat het zijn beschermende werking zowel in de waterfase als in de vetfase van het lichaam kan uitoefenen.

Waar is Alfa Liponzuur goed voor?

Het helpt de pijn te verlichten die veroorzaakt wordt door oxidatieve stress in het perifere zenuwstelsel (het deel dat prikkels doorgeeft aan spieren, klieren, zintuigen). Alfaliponzuur is zelfs tot doseringen van 1800 mg veilig.

Alfa-liponzuur is van preventieve en therapeutische waarde bij diabetes type 1 en type 2 het metabool syndroom. Alfa-liponzuur beschermt weefsels en organen zoals de alvleesklier tegen beschadiging door vrije radicalen en voorkomt de vorming AGE’s die ontstaan door sterke schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Welke Alfa Liponzuur de beste?

Daarom is R-alfaliponzuur in de vorm van natrium-R-lipoaat (de natuurlijke en gestabiliseerde vorm van alfaliponzuur) aan te bevelen. Natrium-R-lipoaat kent deze problemen niet en is daarmee de beste en meest werkzame vorm om in een supplement te gebruiken.

Waarin zit Alfa liponzuur?

Alfa Liponzuur is in voedsel gebonden aan het aminozuur lysine. In orgaanvlees zoals de nier, hart en lever komt deze stof veel voor. In mindere mate is Alfa Liponzuur ook te vinden in erwten, spinazie, broccoli en tomaten. Andere benamingen voor deze stof zijn thio-octaanzuur en delta pentaanzuur.

Wat is Alpha Lipoic Acid 300 mg?

Alfa-liponzuur, ook wel bekend als ALA, is een natuurlijk voorkomend, zwavelhoudend vetzuur in het lichaam. Het lichaam maakt deze stof ook zelf aan, maar wel slechts in geringe mate.

Wat doet astaxanthine met je huid?

De antioxidant dringt door tot in de diepste huidlagen om extra bescherming te bieden tegen vrije radicalen die huidcollageen afbreken en bijdragen aan fijne lijntjes en rimpels. Tegelijkertijd zorgt astaxanthine ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden en elastischer wordt.

Related Posts