Wat eten bij waterige stoelgang?

Wat eten bij waterige stoelgang?

Eet veel vezels. Vezels in de darmen houden de ontlasting soepel en geven volume en stevigheid. Goede vezelbronnen bij diarree zijn groenten en volkorenproducten, zoals volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous. Gebruik geen diarreeremmers bij plotseling optredende diarree.

Waarom heb ik elke avond diarree?

Chronische diarree kan veroorzaakt worden door onderliggende aandoeningen, zoals een te snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie), chronische inflammatoire darmziekten (colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn), galblaas- en pancreasaandoeningen, diabetes, tumoren van het maag en darmstelsel.

Wat helpt tegen diarree?

  • Elke dag 1,5 tot 2 liter water drinken.
  • Veel vezels eten uit groente, fruit en volkorenproducten, zoals volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous.
  • Goed kauwen.
  • Rustig de tijd nemen voor je maaltijd.
  • Regelmatig eten zonder maaltijden over te slaan.

Wat is een klacht bij diarree?

De klacht bij diarree is waterdunne ontlasting, vaak meerdere keren per dag. Daarnaast komt de aandrang om naar het toilet te gaan meestal plotseling. Ook het ophouden van de ontlasting lukt meestal niet of moeizaam. De ontlasting heeft bij diarree vaak een ander kleur en geur.

Hoe krijg je last van diarree?

Tijdens of na een antibioticakuur krijgen veel mensen last van diarree. Antibiotica vernietigen namelijk niet alleen de bacteriën waar je ziek van wordt, maar ook nuttige bacteriën. Hierdoor wordt de balans in de darmen verstoord en kun je last krijgen van maag- en darmklachten.

Welke voeding kan bijdragen aan diarree?

Ook een gezonde leefstijl kan bijdragen aan het voorkomen van diarree: 1 Drink voldoende en vermijd (zoveel mogelijk) cafeïne en alcohol 2 Zorg voor gezonde voeding: beperk vet en suiker. Neem eventueel contact op met een diëtist. 3 Overweeg probiotica om de balans van goede bacteriën in de darmen te herstellen of in stand te houden

Is chronische diarree behandeld?

Bij chronische diarree is de behandeling afhankelijk van de oorzaak. Vaak kan de onderliggende ziekte behandeld worden zodat ook de diarree vermindert. In sommige gevallen zal de arts (langdurig) een diarreeremmer voorschrijven om de klachten te verminderen.

Related Posts