Wat gebeurt er als je malaria hebt?

Wat gebeurt er als je malaria hebt?

Malaria is een tropische ziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet die het lichaam binnen kan komen via een muggenbeet. Malaria veroorzaakt koorts, hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn. Malaria is een ziekte die wordt veroorzaakt door parasieten.

Malaria is een tropische ziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet die het lichaam binnen kan komen via een muggenbeet. Malaria veroorzaakt koorts, hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn. Malaria is een ziekte die wordt veroorzaakt door parasieten. Deze kunnen het lichaam binnenkomen tijdens een muggenbeet.

Waarom is malaria gevaarlijk?

Malaria is onder andere zo gevaarlijk omdat de eerste symptomen vrij algemeen zijn. Het voelt als een griepje. Koorts, koude rillingen, hoofdpijn en soms ook diarree en misselijkheid. Als je niet op tijd bent met behandelen kunnen de gevolgen verschrikkelijk zijn.

Kan je dood gaan aan malaria?

Een infectie met malariaparasieten kan binnen enkele weken tot de dood leiden als men niet behandeld wordt. Maar er zijn verschillende vormen van malaria, die een meer of minder ernstig ziekteverloop laten zien (zie hieronder bij de beschrijving van de verschillende malaria vormen).

Wat is het woord malaria in Nederland?

Pas in 1959 werd ‘inheemse’ malaria voor het laatst geconstateerd in Nederland, en in 1970 kreeg Nederland als een van de laatste landen in Europa het predicaat ‘malariavrij’ van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het woord malaria is afgeleid van het Latijn voor ‘slechte lucht’, mala aria, en heeft betrekking op de overheersende geur in moerassen.

Hoe wordt malaria tropica behandeld?

Ongecompliceerde malaria tropica wordt in Nederland en België behandeld met atavaquone-proguanil (Malarone ®) of een artemisine combinatiepreparaat (Riamet®), die in tabletvorm ingenomen kunnen worden en effectief en veilig zijn. Artemisinine is uitgegroeid tot de standaard behandeling daar waar malaria endemisch is.

Wat is malaria of moeraskoorts?

Malaria of moeraskoorts is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door eencellige parasieten van het geslacht Plasmodium dat tot de Apicomplexa behoort. De parasiet wordt op mensen overgebracht door malariamuggen.

https://www.youtube.com/watch?v=nAqTKctKV8c

Related Posts