Wat houdt een septum defect in en wat is meestal een symptoom hiervan?

Wat houdt een septum defect in en wat is meestal een symptoom hiervan?

Sommige mensen hebben een gaatje in dit tussenschot: een Atrium Septum Defect (ASD). Door het gaatje stroomt bloed van de linker- naar de rechterboezem. Dit is met de stethoscoop hoorbaar als geruis. De extra stroom bloed belast het hart en de longen.

Wat is een Septumdefect?

Een ventrikel septum defect (VSD) is een aangeboren hartafwijking. Het wordt vaak ‘een gaatje in het hart’ genoemd, maar er zijn meer vormen van gaatjes in het hart. Het woord ventrikel is het Latijnse woord voor kamer, septum voor tussenschot en defect is een medische term voor een ontbrekend stuk of gat.

Wat is er aan de hand bij transpositie van de grote vaten?

Bij transpositie van de grote vaten is er geen normale bloedsomloop. De kleine en de grote bloedsomloop staan normaal met elkaar in verbinding, maar zijn nu van elkaar gescheiden. Er zijn 2 aparte bloedsomlopen: Het bloed uit de linkerhartkamer gaat via de longslagader naar de longen om zuurstof op te nemen.

Wat is ventrikelfibrilleren?

Ventrikelfibrilleren of kamerfibrilleren is een ernstige hartritmestoornis. De hartkamers worden snel en chaotisch geprikkeld. Hierdoor trekken ze niet meer samen. Er wordt geen bloed meer rondgepompt en er ontstaat een hartstilstand.

Wat te doen bij lekkende hartklep?

Ernstige gevallen van hartklepinsufficiëntie kunnen worden behandeld met medicijnen of door middel van een operatie. Medicijnen bestrijden de klachten, maar pakken de oorzaak van de lekkage niet aan. Met een operatie wordt de lekkage daadwerkelijk verminderd.

Wat is een hartafwijking?

Een op de honderd mensen wordt geboren met een hartafwijking. Er bestaan wel meer dan honderd verschillende typen aangeboren hartafwijkingen, variërend van een enkel gaatje in het tussenschot tussen twee hartkamers (VSD) tot zeer complexe afwijkingen waarbij het hart volkomen anders is aangelegd dan normaal.

Related Posts