Wat is belangrijk voor het contact maken met de client?

Wat is belangrijk voor het contact maken met de cliënt?

De cliënt te laten merken dat je tijd voor hem of haar hebt. Te overleggen over je tijd, laat de ander (mee)beslissen: wat is nu belangrijk? Open te staan voor vragen. Altijd de eerste 3 tot 5 minuten aandacht geven, even niets ‘hoeven’ doen.

Wat is zorg met aandacht?

Stichting Met Zorg en Aandacht begeleidt senioren op het gebied van welzijn. Het gaat om mentaal welbevinden, eigen regie voeren, zingeving, kwaliteit van leven en maatschappelijk participeren. Wij doen wat de cliënt vraagt. Dat doen we met advies, ondersteuning, begeleiding en gezelschap.

Waarom is geduld belangrijk in de zorg?

Geduld hebben Werken in de zorgt vergt enorm veel geduld. Sommige patiënten zijn heel koppig, willen niet luisteren of begrijpen je niet. Anderen geven de moed op, hebben enorm veel pijn of willen jou niet als verpleger of verpleegster. Het is niet makkelijk, maar ze zeggen niet voor niets: “geduld is een schone zaak.”

Welke partij is over het algemeen het meest van belang voor een goede relatie met je cliënt?

Sociaal werkers hechten veel belang aan de professionele relatie met cliënten. Maar ze zijn veel minder duidelijk over wat die relatie eigenlijk inhoudt en hoe zij in hun praktijk concreet in relatie gaan.

Wat is een valkuil bij het geven van aandacht?

Elk soort aandacht heeft zijn meerwaarde en elk soort heeft natuurlijk ook een valkuil. Als je te veel van een bepaald soort aandacht hebt en andere vormen verwaarloost, raakt de balans zoek.

Wat is het welzijn van de zorgvrager?

Welbevinden betekent dat iemand zich goed voelt. Dit noemen we ook wel ‘leefplezier’ of ‘kwaliteit van leven’. Welbevinden krijgt steeds meer aandacht in de ouderenzorg. Zorg voor welbevinden, goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid.

Wat is een veilige zorgrelatie?

De Leidraad Veilige zorgrelatie richt zich op situaties waarbij een professional of vrijwilliger van een zorgorganisatie (potentiële) pleger is. De zorgorganisatie heeft als zorgaanbieder en werkgever dan een andere verantwoordelijkheid.

Gerelateerde berichten