Wat is de beste anti muggen spray?

Wat is de beste anti muggen spray?

DEET werkt goed als anti muggen middel maar DEET heeft wel een beetje een controversieel imago. Het zou giftig zijn en vervelende bijwerkingen hebben. Uit het uitgebreide wetenschappelijke onderzoek komt naar voren dat bij muggenmelk tot 50% DEET er geen gezondheidsrisico’s zijn. Dat geldt ook voor kinderen en baby’s.

Hoeveel procent DEET is nodig?

Hoeveel DEET erin zit, verschilt per product. Wij raden u aan om producten met een sterkte van 30 tot 40% DEET te gebruiken. Minder sterke DEET zorgt ervoor dat het product u minder lang beschermt. En sterkere DEET werkt niet beter dan de sterkte die we u aanraden, het beschermt alleen iets langer.

Wat doet DEET met je lichaam?

DEET verstoort het reukvermogen van muggen. Hierdoor kunnen ze huid niet goed vinden. De insectenwerende werking van DEET duurt vijf tot acht uur en is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte DEET, maar ook van de mate waarin u zweet, bij gebruik op de huid. Kleine kinderen zijn extra gevoelig voor dit middel.

Hoe vaak kan een mug steken?

Normaal gesproken heeft een mug genoeg aan één keer prikken. Maar stoor je haar tijdens de maaltijd, dan zal ze terugkomen totdat haar buik vol zit. Dat mailt muggendeskundige Bart Knols van de Nijmeegse Radboud Universiteit.

De Mouskito Tropical spray is een zeer effectieve insectenwerende spray en is op dit moment de beste muggenspray met deet. De spray bevat maar liefst 50% DEET. Hiermee biedt de spray een effect ter preventie van vliegen, muggen en diverse andere insecten.

Wat zit er in vliegenspray?

Ingrediënten voor ca. 1 liter spray:

  • ± 70 druppels Hertshoorn olie (tegen dazen)
  • ± 25 druppels Citronella olie óf nog beter; citroeneucalyptus olie (tegen muggen)
  • ± 25 druppels Teatree olie (tegen muggen, teken & vliegen, werkt tevens kalmerend na een steek)
  • ± 15 druppels Ceder olie (werkt sterk tegen vliegen)

Hoe giftig is vliegenspray?

Vooral orgaanfosfaat- en carbamaat-insecticiden zijn giftig. Tegenwoordig bevatten bijna alle insecticiden pyrethinen of –derivaten, vaak in spuitbus. Ze zijn minder schadelijk voor de mens, maar kunnen soms allergische reacties veroorzaken. Gebruik en bewaar deze producten buiten bereik van kinderen.

Is Vapona schadelijk voor huisdieren?

Insecticiden. We hebben allemaal al wel eens Baygon of Vapona gebruikt om insecten te verdelgen in onze woning. Deze producten zijn normaal gezien ongevaarlijk voor zoogdieren, omdat hun organisme ze onwerkzaam maakt.

Hoe snel werkt Muggenstekker?

De elektrische muggenstekker van HG bestrijdt muggen zeer effectief in woon- en slaapkamers en heeft een langdurige werking. 1 vulling met werkzame stof is namelijk goed voor een ca 2 maanden muggen vrije kamer.

Wat te doen tegen stekende muggen?

Citronella olie is net als de tea tree olie een natuurlijke olie die ook gebruikt kan worden tegen muggen. Smeer een paar druppels op de ontblote lichaamsdelen en de muggen blijven weg. Ook citronellaolie is te verkrijgen bij sommige drogisten en online.

Welk anti muggen middel?

Het meest effectieve anti muggen middel is DEET (N.N-diethyl-metatoluamide). Dit is een stof die de geursensoren van de muggen uitschakelt. Daardoor ruiken ze je niet meer (of minder goed) en daarmee verkleint de kans aanzienlijk dat je gestoken wordt.

Related Posts