Wat is de gemiddelde prijs van een APK?

Wat is de gemiddelde prijs van een APK?

Er geldt geen vaste prijs voor een APK keuring. Een APK kan deel uitmaken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. De prijzen voor zo’n aparte keuring lopen uiteen van € 19 tot € 63. Sommige garages rekenen extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een auto?

Afhankelijk van de grootte van uw auto bent u jaarlijks dus ergens tussen de 3500 en 7500 euro kwijt aan uw auto, wanneer u een gemiddeld aantal kilometers rijdt. Daarvan zijn zo’n 750 tot 1050 euro onderhoudskosten (keuring + reparaties) en zo’n 950 tot 3000 euro afschrijving.

Wat kost een kleine beurt voor een auto?

De kosten van een kleine beurt zijn afhankelijk van het autotype, het aantal cilinders en welke motorolie de auto nodig heeft. Vaak zijn de kosten van een kleine beurt te combineren met een APK-keuring. In dat geval scheelt dit in de prijs van de kleine beurt én APK. De gemiddelde kleine beurt kosten zijn zo’n € 120,-.

Wat kost APK afmelden?

Tarieven afmelden via APK Webdirect

Omschrijving Tarief 2021 Tarief 2022
Afmelden APK bij goedkeuring (via internet) €4,35 €4,30
Oproepbrief APK-mailing €0,55 €0,55
Totaal €4,90 €4,85

Wat doen ze bij een kleine beurt aan je auto?

Bij een kleine beurt wordt uw auto op circa 20-30 afzonderlijke punten bekeken, zoals remmen, bandenspanning, ruitenwissers en lampen. Daarnaast wordt standaard het oliefilter vervangen in combinatie met het olie. Wat er precies moet gebeuren aan uw auto, staat in het onderhoudsboekje beschreven.

Hoe duur is een kleine beurt?

Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht. De gemiddelde duur van een kleine onderhoudsbeurt is 0,5 tot 1,5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk en type auto.

Related Posts