Wat is de mysterieuze reputatie van Stonehenge?

Wat is de mysterieuze reputatie van Stonehenge?

Sommigen beweren dat Stonehenge een begraafplaats was. Anderen denken dat het een tempel was. Nog andere onderzoekers zoeken hun verklaring in de sterren. De opstelling van de stenen schijnt inderdaad rechtstreeks verband te houden met de stand van de zon, de maan en de planeten…

Welke middeleeuwse legende rond de megalieten van Stonehenge wordt door nieuw onderzoek bevestigd?

Volgens die legende zou de Keltische druïde Merlijn ooit een magische steencirkel, ‘Giants’ Dance’ genaamd, uit Ierland weggebracht hebben en opnieuw opgesteld hebben in Engeland. De gracht die de steencirkel van Waun Mawn omgaf, heeft net als de gracht in Stonehenge een straal van 110 meter.

Hoeveel stenen heeft de Stonehenge?

Getallen. De stenen zijn ruim vier meter hoog en 2,5 meter breed. De grootste steen is 8,7 meter hoog en weegt ongeveer 45 ton. Het monument bestaat uit 30 grote stenen in de buitenste ring en 49 kleinere stenen in de binnenring.

Waarom bestaat Stonehenge?

Functie. Archeologen aan de Universiteit van Sheffield hebben door koolstofdatering van gecremeerde menselijke resten gevonden op Stonehenge kunnen aantonen dat het monument als een begraafplaats gebruikt werd van bij zijn ontstaan net na 3000 v. Chr. tot nadat de stenen werden opgericht rond 2500 v.

Waarom heet het Stonehenge?

Het grote monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote, primitief bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde. Hoewel het woord ‘henge’ is afgeleid van stonehenge, is het geen echte henge.

Wat voor soort plek was Stonehenge?

Stonehenge is een megalithisch monument uit de Jonge Steentijd, dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury op de Salisbury Plain.

Waarom werd Stonehenge gebouwd hypothese?

Het bekende megalithische monument Stonehenge in Groot-Brittannië was geen druïdetempel of prehistorisch observatorium, maar een vredesmonument dat gebouwd werd om verschillende Britse stammen te verenigen. Dat meldt de universiteit van Sheffield.

Related Posts