Wat is draairichting rechts?

Wat is draairichting rechts?

Als de scharnieren rechts zitten, heeft u een rechtsdraaiende deur. En andersom vanzelfsprekend: als de scharnieren links zitten, is het een linksdraaiende deur. Kortom: de scharnieren bepalen dus de draairichting.

Welke kant scharnieren?

Er is een handige regel voor het bepalen van de draairichting van een deur. U dient daarvoor aan de kant van de deur te staan waar de deur naartoe opent. Hangen de scharnieren rechts, dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren links, dan weet je dat de deur linksdraaiend is.

Welke kant sleutel draaien?

Binnen Nederland geldt een soort van praktijkregel. Wanneer u aan de kant staat waar de scharnieren zich bevinden (zichtbaar zijn) en u de deur naar u toetrekt/naar binnen opent dan kijkt u of de scharnieren zich links of rechts bevinden. Als de scharnieren links zitten dan is het een linksdraaiende deur.

Wat is DIN deur?

Voor Nederland wordt de DIN norm gehanteerd. Wat je dan leest, is dat een deur DIN links of DIN rechts is. Een handig ezelsbruggetje voor de draairichting van de deur is het kijken naar de deurscharnieren. Als je bij een dichte deur het scharnier ziet zitten dan draait de deur altijd naar je toe.

Welke kant gaan deuren open?

In het algemeen kan gesteld worden dat de functie van de deur ook de draairichting bepaalt.In de meeste gevallen geldt dat een voordeur naar binnen toe open gaat. Voor andere buitendeuren zoals de tuindeur of een deur naar het balkon of terras geldt dan juist weer dat deze naar buiten toe open gaat.

Wat is rechts of linksdraaiende deur?

Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren zich rechts bevinden dan spreken we over een rechtsdraaiende deur. Linksdraaiend of rechtsdraaiend is hetzelfde als linkssluitend (LS) of rechtssluitend (RS) en als DIN links of DIN rechts.

Welke kant deurklink?

Bij het bestellen van deurklinken hebben we het over gatdeel links of gatdeel rechts. Indien de deurkruk naar rechts wijst spreken we over gatdeel rechts. Een linkswijzende deurkruk is vanzelfsprekend gatdeel links.

Wat is links draaiend deur?

Als u de scharnieren op de deur ziet zitten dan draait de deur altijd naar u toe. Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren zich rechts bevinden dan spreken we over een rechtsdraaiende deur.

Related Posts