Inhoudsopgave
Wat is een argument ontkrachten?
Met een tegenargument of een tegenwerping ontkracht je een standpunt of een argument, je maakt dat standpunt of argument minder aanvaardbaar. Met een weerlegging ontkracht je een argument of een standpunt, je maakt dat argument of standpunt onaanvaardbaar/onschadelijk.
Wat is het doel van beschouwing?
Beschouwing. In een beschouwing kunnen ook meningen voorkomen, maar de schrijver laat zijn of haar eigen mening niet doorschemeren. Bij een beschouwing is het namelijk de bedoeling dat jij als lezer je eigen mening objectief kan bepalen. De schrijver kan wel voor- en nadelen of meningen van anderen geven.
Wat doe je als je een argument weerlegt?
Een argument dat laat zien dat een argument zwak of onwaar is noemen we een weerlegging. Voorbeeld: Het is fijn dat de aarde opwarmt, want dan kunnen we in ons eigen land lekker veel zonnen (argument voor). Maar de kans dat je huidkanker krijgt,, wordt daardoor wel een stuk groter (argument tegen).
Wat zijn tegenargumenten voorbeeld?
Ik doe liever geen eindexamen (standpunt), want ik kan niet goed tegen die spanning (waarderend argument). Dan wordt het voor jou belangrijk om te leren omgaan met die spanning (tegenargument), dan ga jij ook graag examen doen (standpunt).
Met een weerlegging ontkracht je een argument of een standpunt, je maakt dat argument of standpunt onaanvaardbaar/onschadelijk. Een weerlegging is dus sterker dan een tegenwerping/tegenargument, maar de termen worden ook als elkaars synoniem gebruikt.
Wat betekent iets ontkrachten?
Weerleggen = 1) Aantonen dat een bepaalde conclusie niet correct of mogelijk is 2) Beantwoorden met tegenbewijzen 3) Bestrijden 4) De onjuistheid aantonen 5) Een zin met weerleggen 6) Ondervangen 7) ontkrachten 8) Ontzenuwen 9) Refuteren …
Wat is een sub argument?
Het doel van de schrijver van een betoog is namelijk: overtuigen. Deze hoofdargumenten ondersteunen het standpunt. Maar ook deze hoofdargumenten kunnen weer verduidelijkt of verklaard worden. Deze verduidelijkingen of verklaringen noemen we dan subargumenten.