Wat is een blinde rits?

Wat is een blinde rits?

Blinde ritssluiting, Blinde rits de naam zegt het al, wordt zo in de naad weggewerkt dat hij daarna niet meer zichtbaar is. Dit is voor elegante kledingstukken van kostbare stoffen, zoals avondjurken en trouwjaponnen. Blinde ritsen kunnen makkelijk worden ingezet met een speciale blinde rits voet.

Hoe maak je een rits korter?

Om de rits in te korten meet je eerst de gewenste lengte. Meet deze lengte vanaf de onderkant van de rits naar boven toe af en zet een markering (met een speld overdwars). Bij ritsen met metalen tandjes kun je de stoppers aan de bovenkant van de rits, voorzichtig met een tangetje er afhalen (bewaar ze goed).

Hoe zet ik een rits in breiwerk?

Je stikt een rits altijd aan beide kanten van boven naar beneden óf van beneden naar boven in een kledingstuk. Speld daarom de rits ook aan beide kanten gelijk. Zet je naaimachine op de grootste steeklengte (bij mij is dat 6 mm) en neem een opvallende kleur naaigaren. Zet, als je dat hebt, het ritsvoetje op je machine.

Wat is een Ritsvoetje?

De ritsvoet is het belangrijkste hulpmiddel bij het inzetten van ritsen. Ongeacht de ritssoort is het bij het inzetten van belang vlak naast de rand van de ritstandjes te naaien. Dit kun je doen met de speciale ritsvoet. Deze kan, naar wens, links of rechts van de naaivoethouder worden vastgeklikt.

Hoe zet je een rits in een jas?

Kijk ook goed hoe de oude rits zat, voor je de nieuwe erin zet.

  1. Stap 1: Maak de rits op maat.
  2. Stap 2: de oude rits verwijderen.
  3. Stap 3: Zet de nieuwe rits losjes vast.
  4. Stap 4: Naaimachine instellen.
  5. Stap 5: De rits stikken.

Hoe ritsen naaien?

Stappen

  1. Rijg met de machine de opening van de rits dicht.
  2. Duw de naad open, waarbij je de naad tegen de verkeerde kant van het project strijkt.
  3. Speld de rits vast.
  4. Rijg met de naaimachine de rits vast aan je project.
  5. Keer het project om, zodat de juiste kant van de stof boven ligt.

Hoe gebruik je Ritsvoetje?

Wat is een omkeerbare rits?

Dit wordt voornamelijk gebruikt voor vestjes, sweaters, bomberja… Deze deelbare én omkeerbare rits kan volledig van elkaar gescheiden worden en kan je zowel aan de voorkant als achterkant gebruiken. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor vestjes, sweaters, bomberjassen, truien,… die je binnenstebuiten kan keren.

Related Posts