Wat is een Doorstroomverwarmer?

Wat is een Doorstroomverwarmer?

Een doorstroomverwarmer wordt gebruikt voor warm water, bijvoorbeeld in een toiletruimte met wasbak, een keuken of doucheruimte. Er is geen afvoer nodig omdat het water door het apparaat heen stroomt en zo, verwarmt, naar het tappunt gaat. Aan te raden is de doorstromer zo dicht mogelijk bij het tappunt te plaatsen.

Wat doet een doorstromer?

Kortweg, een doorstromer is een cv-ketel die enkel uw water gaat opwarmen wanneer u die nodig heeft. Als u geen warm water of verwarming nodig hebt, staat uw doorstromer op stand-by. Van het moment dat u uw waterkraan opzet en warm water wenst, vliegt de brander in werking en krijgt u warm water.

Waarom Doorstroomverwarmer?

U bespaart met een doorstroomverwarmer ca. 45% energie ten opzichte van een elektrische boiler aangezien er geen warm water opgeslagen moet worden bij een boiler is dit wel het geval. Kiest u voor een te laag vermogende doorstroomverwarmer dan kan het wat langer duren voordat u warm water krijgt.

Hoe lang kan ik met een boiler douchen?

U kunt gemiddeld aan een stuk door 30 minuten douchen met een 120 liter boiler, 25 minuten met een 100 liter boiler, 20 minuten met een 80 liter boiler, 15 minuten met een 50 liter boiler.

Voor het warm water verkrijgen in de wasbak van de keuken adviseren wij de 5,5kw. Voor een wasbak in uw garage 3,5 of 4,5kw. Wilt u een elektrische doorstroomverwarmer gaan gebruiken voor het douchen dan heeft u minimaal een vermogen nodig van 11-13kw.

Wat is beter doorstromer of boiler?

Een doorstroomverwarmer heeft geen voorraadtank en gaat pas verwarmen als er warm water gevraagd wordt. Een boiler heeft doorgaans een vermogen van 1500 – 2000 watt. Een doorstroomverwarmer heeft een veel groter vermogen, tot wel 24.000 watt.

Hoe werkt een Doorstroomverwarmer?

Alle doorstroomverwarmers zijn uitgerust met een schakelaar die meteen de verwarming inschakelt als u de warm water kraan opendraait. En als u de kraan weer dicht draait, dan stopt ook onmiddellijk de verwarming en wordt er dus ook geen stroom meer verbruikt.

Welke doorstromer kiezen?

De prijs van een doorstromer wordt bepaalt door het gewenste vermogen en de energiebron (gas, stookolie of elektriciteit). Kleine doorstromers beginnen vanaf 150 euro. Grotere modellen voor gebruik in o.a. de badkamer moet je rekenen op een prijs tussen de 750 en 1750 euro.

Hoeveel stroom verbruikt een doorstromer?

Wat is het verbruik van een doorstroomboiler? Dit is uiteraard zeer afhankelijk van het verbruikspatroon. Een vuistregel is dat een gemiddeld gezin per persoon circa 500 kWh aan elektra zal verbruiken voor de doorstroomboiler.

Hoeveel verbruikt een doorstromer?

Welke warmwaterboiler kiezen?

In de meeste gevallen raden wij om de meest energiezuinige boiler te nemen. Omdat elektrische boilers veel stroom vragen kunt u flink geld besparen wanneer de boiler een stuk zuiniger is. Dus als u een boiler zoekt voor dagelijks gebruik en beperkingen heeft voor de plaatsing, adviseren wij de energiezuinige boiler.

Wat is een Doorstroomgeiser?

Een warmwater geiser, ook bekend als doorstroomverwarmer of doorstroomboiler, is een apparaat dat warm water bereidt. Het water wordt doorgaans verwarmd door middel van gas of elektriciteit. De naam komt van de natuurlijke warmwaterbronnen. Bij een geiser wordt het water pas opgewarmd wanneer er warm water nodig is.

Wat verbruikt een doorstromer?

Related Posts