Wat is een goede dikte voor laminaat?

Wat is een goede dikte voor laminaat?

Voor een zolderkamer volstaat een laminaat met een dikte van 6 à 7 millimeter. In je slaapkamer kies je beter voor 7 à 8 millimeter. En in je leefruimtes is de dikte van je laminaat het best 8 tot 10 millimeter. Het dikste laminaat, 10 tot 12 millimeter, is zelfs geschikt voor toepassingen in winkels en kantoren.

Wat zegt dikte laminaat?

Laminaat is beschikbaar in verschillende diktes. De dikte van laminaat varieert tussen de 6mm en 12mm. Over het algemeen geldt: hoe dikker de vloer, hoe minder contactgeluid. Dat betekent meer rust in huis voor jezelf en de (onder)buren.

Is laminaat slijtvast?

Laminaat is heel goed zelf te leggen, makkelijk schoon te houden, praktisch onderhoud vrij, en heel slijtvast. Wat slijtvastheid betreft zijn er wel verschillen. Dit wordt grotendeels bepaald door de toplaag [ook wel overlay genoemd].

Welke laminaat voor woonkamer?

Een laminaatvloer met een dikte van 6mm is vooral geschikt voor ruimtes waar men minder vaak in loopt, zoals een zolder of slaapkamer. Voor de woonkamer raden we aan te kiezen voor laminaat met een dikte van minimaal 7mm. Kies voor extra comfort door het laminaat te combineren met een geluid reducerende ondervloer.

Hoe sterk is laminaat?

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen. De basis van de vloer is een uiterst sterke, stabiele en vochtbestendige HDF-plaat. De tegenplaat daaronder garandeert dat die kern niet kan kromtrekken of doorzakken.

Is laminaat kleurvast?

Kleurvast zelfs bij langdurige plaatsing van meubels In tegenstelling tot tapijt of PVC is laminaat wel kleurvast.

Hoe dik moet een ondervloer zijn?

De keuze van ondervloer hangt vaak samen met het soort vloer dat wordt gelegd. Lamelparket of laminaatvloeren zijn dikkere vloeren (van 6mm tot wel 15mm) waarbij er een ruime keuze is aan ondervloeren: van 1,5 mm tot 7 mm dik.

Related Posts