Wat is een goede functieomschrijving?

Wat is een goede functieomschrijving?

Een functieomschrijving moet rekening houden met ontwikkelingen in de toekomst en dus niet alleen afgestemd zijn op de huidige situatie. Een functieomschrijving is afgestemd op de overige functies, zodat functies goed met elkaar te vergelijken zijn en de onderlinge samenhang duidelijk is.

Wat is het doel van een functie omschrijving?

Het doel van de functie is meestal geformuleerd als een zeer beknopte samenvatting van de belangrijkste werkzaamheden. Een functie is in een organisatie meestal in een bepaalde context geplaatst en staat in een bepaalde verhouding tot andere functies.

Hoe ziet een functie profiel eruit?

Heel snel en simpel: een functieprofiel is het lijstje met eigenschappen (bijv: creatief), vaardigheden (bijv: goed in plannen en organiseren) en competenties (bijv: stressbestendigheid) die de kandidaat moet hebben.

Wat zijn functie worden?

Functie-eisen zijn kwalificaties en vaardigheden (opleiding, ervaring, eigenschappen) die nodig zijn voor een bepaalde baan.

Waarom is een functieomschrijving belangrijk?

Een functiebeschrijving is in de allereerste plaats een heel belangrijk document bij het rekruteren, motiveren en evalueren van je medewerkers. Met een duidelijke functiebeschrijving weet elk van je medewerkers immers waar hij aan toe is. Vandaar dat je er best al één bij de hand hebt wanneer je een vacature lanceert.

Hoe schrijf ik mijn functie?

In een functieprofiel beschrijf je: de taken die bij de functie horen….Waar moet je op letten?

 • Neem de tijd.
 • Minimale en gewenste eisen.
 • Stel niet te hoge, maar ook niet te lage eisen.
 • Minder bekende functie.
 • Leer uit ervaringen met de vertrekkende werknemer.
 • Houd rekening met de toekomst.
 • Houd rekening met wetgeving.

Wat is een goede functieomschrijving? Een goede functiebeschrijving heb je al klaar bij de start van het rekruteringsproces. Het geeft een duidelijk overzicht van de taken en verantwoordelijkheden waaraan de werknemer moet voldoen – waarbij je best wat ruimte laat voor flexibiliteit en creativiteit.

Wat is het verschil tussen een functieomschrijving en functie eisen?

Betekenis functieomschrijving: Een functieomschrijving een opsomming van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden voor een bepaalde functie. De definities geven het antwoord eigenlijk al. Een functieprofiel is in feite net een stap uitgebreider dan een functieomschrijving.

Wat moet er in een functieomschrijving staan?

In een functieomschrijving staan de verantwoordelijkheden, bevoegdheden en taken die van toepassing zijn voor een bepaalde functie….Functieanalyse en een functiebeschrijving

 • De taken en werkzaamheden.
 • Verantwoordelijkheden.
 • De positie van de functie in de organisatie.
 • Werkervaring.
 • Persoonlijke eigenschappen en competenties.

Waar voldoet een goed functieprofiel aan?

Wat staat er in een functie omschrijving?

Een functieomschrijving is een weergave van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden voor een bepaalde functie. Doorgaans bevat de functieomschrijving ook een beschrijving van de rapportagelijnen.

Related Posts