Wat is een Klopfunctie?

Wat is een Klopfunctie?

Een klopboormachine is een boormachine voor de wat zwaardere werkzaamheden. Bij de klopfunctie draait de boor niet alleen rond, er wordt ook een ‘kloppende’ beweging in de lengterichting aan toegevoegd. Dit zorgt voor een veel efficiëntere werking in harde steensoorten als beton (plafonds, vloeren etc.).

Wat is het doel van een kolomboormachine?

Je gebruikt een kolomboormachine alleen om gaten te boren in materialen die je er naartoe kunt brengen. Erg mobiel ben je dus niet met dit type boormachine. Daarnaast neemt een kolomboormachine meer ruimte in beslag dan een accuboormachine, die je gemakkelijk in een koffer stopt en in de bezemkast legt.

Wat is een Kernboordoorn?

Een kernboor heeft u nodig voor het nauwkeurig boren van gaten in beton, metselwerk en metaal.

Wat is Klopfunctie boormachine?

Zoals de naam al aangeeft, zorgt een klopfunctie er voor dat de boor, naast het normale roteren, tevens op het steen klopt. Tijdens het boren sla je door deze functie de steen weg als het ware, waardoor het boren in deze harde oppervlakten eenvoudiger zal verlopen.

Wat is een pneumatische boor?

Een boorhamer of hamerboor is een boormachine waar de klopbeweging van de boor elektropneumatisch wordt opgewekt. Deze machine wordt gebruikt om gaten in steenachtige materialen te maken.

Hoe zet je een bitje op een boormachine?

Maak de boorkop los. Neem de boorkop in één hand vast terwijl je met je andere hand het handvat vasthoudt. Draai de boorkop tegen de klok in om hem los te draaien. Je kunt ook lichtjes de trekker induwen terwijl je de boorkop vasthoudt. Het losdraaien van de boorkop opent de kaken die op de boorbit geklemd zijn.

Een boorhamer is voorzien van een pneumatisch mechanisme dat als het ware druk opbouwt. Door de drukopbouw wordt de hamerende beweging in gang gezet. De boorhamer is in de regel voorzien van een SDS-Plus aansluiting voor snel wisselen van boren of beitels.

Wat is het nut van een slagschroevendraaier?

Een slagschroevendraaier is een eenvoudig gereedschap voor het vastschroeven en vooral losdraaien van schroeven en moeren door een sterke hamerslag op de massieve metalen kop. Dit levert een veel hoger koppel op, dat niet tegen het gereedschap hoeft te worden gehouden.

Kan je boren met een slagschroevendraaier?

Wat veel mensen niet weten is dat je met een slagschroevendraaier ook prima kan boren. Je moet er wel voor zorgen dat de boor klein genoeg is om het slagmechanisme niet in werking te stellen. Cilindrische houtboren tot 10 mm en metaalboren tot 6 mm zijn meestal prima te gebruiken.

Waarvan worden klopboren gemaakt?

Voor het boren in steen is een speciale spiraalboor nodig: de steenboor. Deze is voorzien van twee hardmetalen vleugels in de punt, gemaakt van wolfraamcarbide (Widia). Er zijn ook boren waarvan de punt is bezet met industriediamant of korrels van wolfraamcarbide.

Related Posts