Wat is een patientenportaal?

Wat is een patiëntenportaal?

Een patiëntenportaal is een beveiligde online omgeving waarin een patiënt inzage heeft in de eigen medische gegevens die in het informatiesysteem van één zorgverlener staan. Een portaal geeft de patiënt dus inzage in de gegevens van één systeem, zoals het HIS.

Hoe kom ik in mijn Patientenportaal?

Inloggen met DigiD Uw Patiëntenportaal is bereikbaar via mobiele telefoon, computer of tablet. U logt in met behulp van uw DigiD-code. Na inloggen ontvangt u voor de veiligheid een SMS-verificatiecode op uw mobiele telefoon.

Waar staat PGO voor?

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Wat is een Zorgverlenersportaal?

Het Zorgverlenersportaal is een dienst van Franciscus Gasthuis & Vlietland waarmee eerstelijns zorgverleners in staat gesteld worden online bepaalde gegevens uit het ziekenhuisinformatiesysteem/ elektronisch patiëntendossier (ZIS/ EPD) in te zien, die betrekking hebben op hun patiënten.

Is PGO veilig?

Het delen van gezondheidsinformatie en medische informatie moet veilig zijn. Bij PGO’s met een MedMij-label weet je zeker dat de uitwisseling van gegevens veilig en betrouwbaar gebeurt. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en de zorgaanbieders.

https://www.youtube.com/watch?v=VVGWkSXuiKk

Waarom eHealth in de zorg?

Inzicht in eigen gezondheid Via een persoonlijke digitale gezondheidsomgeving krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid. Als ze dat willen, kunnen ze (een deel van) deze gegevens delen met een behandelaar of mantelzorger. Dan hoeven zij niet steeds hun hele medische verleden opnieuw te vertellen.

Hoe wordt eHealth gebruikt?

E-health toepassingen helpen zorgverleners met het verzamelen, registeren, analyseren, gebruiken en delen van informatie. Patiënten maken ook gebruik van E-health. Om hun medische gegevens in te zien, maar ook om rechtstreeks elektronisch te communiceren met medisch professionals.

Wat zijn de voor en nadelen van zelfmanagement?

Het heeft veel voordelen als chronisch zieke mensen zelf het heft in handen nemen. Zelfmanagement vergroot hun motivatie en maakt dat ze minder vaak een beroep doen op zorg. Om zover te komen, moeten artsen wel hun houding veranderen. Mensen met een chronische ziekte staan elke dag voor nieuwe keuzes.

Wat is een nadeel van telemedicine?

Nadelen zijn er helaas echter ook. De digitale vorm is een eenzijdig communicatiekanaal; non-verbale en andere vormen van communicatie ontbreken. Hierdoor bestaat er een risico dat de patiënt de hem/haar aangeboden informatie verkeerd interpreteert en verkeerd gebruikt ([Chri02]).

Welke vormen van eHealth zijn er?

Wat is e-health en welke vormen zijn er?

  • E-zorg. e-diagnosestelling. e-consulten. e -care zoals monitoring.
  • E -ondersteuning. e -inzage in patiëntendossier. e -management zoals het maken van afspraken online.
  • E -public health. e -gezondheidsvoorlichting. e -preventie zoals het opsporen van bepaalde risicogroepen.

Wat is het doel van eHealth?

eHealth gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en artsen kunnen zo via de computer diagnoses stellen, uitslagen communiceren en informatie uitwisselen.

Wat zijn de voordelen van technologie in de zorg?

Effectievere behandeling, doelmatiger werken en afname van reistijd worden gezien als enkele grote voordelen van zorg op afstand door zorgverleners. Cliënten en mantelzorgers krijgen sneller de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben door de inzet van beeldschermzorg. Het kan ook van invloed zijn op sociaal vlak.

Hoe kom ik op mijn Patientenportaal?

Inloggen met DigiD Uw Patiëntenportaal is bereikbaar via mobiele telefoon, computer of tablet. U logt in met behulp van uw DigiD-code. Na inloggen ontvangt u voor de veiligheid een SMS-verificatiecode op uw mobiele telefoon. Als u die invoert, krijgt u toegang tot uw ZorgSaam Patiëntenportaal.

Waar vind ik mijn Patientenportaal?

Sinds 1 juli 2020 kunt u uw medische gegevens online bekijken. Dit kan via een beveiligde website (of app). Die website (of app) laat uw gegevens uit het computersysteem van de huisarts zien. U logt in en kunt dan veilig uw gegevens bekijken.

Related Posts