Wat is een proactieve cirkel?

Wat is een proactieve cirkel?

Een proactieve cirkel is een preventieve methodiek voor iedereen die wil werken aan de veiligheid en verbondenheid in een groep. Dit soort cirkelgesprek creëert een forum dat kinderen en jongeren aanmoedigt om te spreken en te luisteren naar elkaar.

Wat is het Symmetriemiddelpunt van een cirkel?

Een cirkel heeft oneindig veel symmetrieassen. Elke rechte door het middelpunt is er een. Een cirkel heeft echter maar één symmetriemiddelpunt: het middelpunt van de cirkel.

Is pro actief een competentie?

De competentie “proactief handelen” is erg populair op de arbeidsmarkt. Voor veel vacatures, met name in de sales, is het een standaard onderdeel van de functievereisten. Proactief gedrag uit zich onder andere in het nemen van initiatief en het anticiperen op kansen.

Hoe wordt ik pro actief?

Organiseer je acties om resultaten te behalen en ga steeds niet ad hoc te werk.

 1. Denk positief. Een positieve mindset helpt je om proactief te zijn en om problemen op te lossen in plaats van erin vast te blijven zitten.
 2. Plan.
 3. Focus.
 4. Fix.
 5. Pak tijdverspillers aan.
 6. Doe iets nieuws.
 7. Zoek alternatieven.
 8. Vieren.

Hoe vergroot je cirkel van invloed?

Een voorbeeld: jouw cirkel van invloed vergroten.

 1. Ga het gesprek aan met je leidinggevende.
 2. Ga in gesprek met de vertrouwenspersoon.
 3. Zoek manieren om zelf anders te reageren op je leidinggevende.
 4. Ga op zoek naar een nieuwe baan.

Wat is herstelgericht werken op school?

Herstelgericht werken op school (Hergo) is een herstelgericht groepsoverleg dat wordt ingezet bij een ernstig conflict of incident. Gezien de ernst van de situatie kunnen naast de betrokkenen en de school ook steunfiguren worden uitgenodigd, idealiter de ouders.

Wat betekent cirkel van invloed?

De cirkel van invloed bevat dingen waar je echt een verschil kunt maken. Waar je door middel van jouw acties verandering teweeg kunt brengen. Hoe groter jouw cirkel van invloed, des te meer jij je leven kunt sturen zoals je wilt. Stephen Covey heeft van dit principe een model gemaakt.

Wat is cirkel van invloed en betrokkenheid?

De Cirkel van Betrokkenheid beschrijft alle zaken om je heen die van invloed zijn op jou, kortom waar jij in meer of mindere mate bij ‘betrokken’ bent. Denk aan het weer, de economische situatie, het humeur van je partner… Op de aspecten in onze Cirkel van Betrokkenheid heb je geen (of beperkte) invloed.

Hoe werkt de cirkel van invloed?

Waar ik geen invloed op heb?

Loslaten en aanvaarden: Als je geen invloed op de situatie hebt, besteed daar dan ook geen energie aan. Het meest effectieve is om de situatie los te laten, of te accepteren dat je er geen invloed op hebt.

Related Posts