Wat is een tapvergunning?

Wat is een tapvergunning?

Volgens de drankwet heeft men een vergunning nodig voor het verkopen van alcoholhoudende drank, zowel voor gebruik ter plaatse als in flessen. Een verlof A wordt vereist indien het zwakalcoholische drank betreft, en een verlof B voor het uitschenken van niet-alcoholische dranken. …

Wat kost een tapvergunning?

Een drank- en horecavergunning kost € 356,75 in 2021. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Wat houd een drankvergunning in?

U hebt een Alcoholwetvergunning nodig als u in een horecagelegenheid alcohol wilt schenken aan uw klanten. Dat wil zeggen: als u alcohol verkoopt die mensen direct bij u opdrinken. De Alcoholwetvergunning is een landelijke vergunning en staat nooit op zichzelf.

Wat is een horeca 1 vergunning?

Als u een nieuw horecabedrijf wilt starten of een bedrijf wilt overnemen, hebt u een exploitatievergunning horecabedrijf nodig. In een aantal gevallen moet u de exploitatievergunning opnieuw aanvragen. Dat doet u met het formulier Horeca 1.

Hoe hoog zijn de legeskosten?

Vrijwel iedereen die een bouwvergunning aanvraagt, moet eraan geloven: bouwleges. De kosten hiervan kunnen hoog zijn. Maar het hangt er maar net vanaf waar je woont. In de ene gemeente betaal je voor een dakkapel van 10.000 euro bijvoorbeeld ‘maar’ 150 euro aan leges, in een andere 900 euro.

Hoe krijg je een alcohol vergunning?

Om alcohol te mogen schenken is een Drank- en Horecavergunning, oftewel een tapvergunning nodig. Die vraag je aan bij de gemeente. Daarbij is het diploma Sociale Hygiëne vereist. Op de vergunning moeten twee zogenaamde leidinggevenden worden genoemd.

Volgens de drankwet heeft men een vergunning nodig voor het verkopen van alcoholhoudende drank, zowel voor gebruik ter plaatse als in flessen. Behalve deze vergunning kent de wet nog een verlof A en B.

Related Posts