Wat is een Verbrandingsattest?

Wat is een Verbrandingsattest?

Het verbrandingsattest maakt deel uit van het verplicht onderhoud van verwarmingstoestellen van particulieren en bedrijven. Wanneer je een onderhoud dient te laten uitvoeren hangt af van de soort brandstof.

Is een onderhoudscontract verplicht?

Voorlopig blijft de wettelijke verplichting nog uit en is een onderhoudscontract voor uw CV-ketel dus niet verplicht. Echter als u aanspraak wilt maken op de garantie van uw CV-ketel of een claim wilt indienen bij een brandverzekering, bent u vaak toch verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten.

Is cv onderhoud verplicht?

Je cv-ketel is het kloppende hart van je woning. Zonder verwarmingsketel geen warm water, geen deugddoende 21 graden in de woonkamer, geen warme handdoeken in de badkamer. En dus verzorg je je ketel maar beter goed. Je cv-ketel op gezette tijden laten controleren en onderhouden is trouwens wettelijk verplicht.

Wat houdt cv onderhoud in?

Wat houdt een onderhoudsbeurt in? Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de CV-ketel helemaal nagekeken, schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Eventuele mankementen die dan aan het licht komen worden hersteld en defecte onderdelen worden vervangen. Eerst wordt de werking van de CV-ketel gecontroleerd.

Wat kost een onderhoud verwarmingsketel?

Kostprijs onderhoud CV ketel Het onderhoud aan een centrale verwarmingsketel kost minstens € 100 à € 170 (gas gestookte ketel). Voor een onderhoud van een ketel op stookolie ben je zo’n € 150 tot € 250 kwijt. Deze prijzen zijn exclusief btw.

Waarom onderhoud aan cv ketel?

Door je CV-ketel te laten onderhouden verklein je het risico op defecten en bespaar je energie. Alle energietoestellen hebben regelmatig onderhoud nodig waardoor je verzekerd bent van een goede werking, maar ook van een optimaal rendament. Dat is precies wat je wil van je energietoestel; zo energiezuinig mogelijk zijn.

Waarom onderhoudscontract CV ketel?

Onderhoudscontract. Een onderhoudscontract geeft je de garantie dat de ketel regelmatig wordt onderhouden. De monteur neemt zelf contact met je op als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Een groot voordeel is dat je bij een storing voorrang krijgt op mensen zonder contract.

Related Posts