Wat is het buitenoor?

Wat is het buitenoor?

Het oor is een zintuig dat dient om geluid op te vangen en over te brengen naar de hersenen. Het buitenoor bestaat uit de oorschelp en de uitwendige gehoorgang en speelt een belangrijke rol in de receptie van geluid. De oorschelp en de gehoorgang geleiden het geluid naar het trommelvlies.

Wat is uitwendig oor?

Het uitwendig oor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. De oorschelp werkt als ontvanger van geluid waarbij het geluid naar het begin van de gehoorgang wordt geleid. De gehoorgang is niet recht maar heeft twee bochten in het verloop zitten.

Het buitenoor bestaat uit de oorschelp en de uitwendige gehoorgang en speelt een belangrijke rol in de receptie van geluid. De oorschelp en de gehoorgang geleiden het geluid naar het trommelvlies.

Wat zijn de uitwendige delen?

Het uitwendige oor is onder te verdelen in: De oorschelp. De gehoorgang. Het trommelvlies als grensvlak met het middenoor.

Wat is de taak van de gehoorzenuw?

Gehoorzenuw. De gehoorzenuw verbindt het slakkenhuis met de auditieve centra van de hersenen. Wanneer de elektrische zenuwimpulsen de hersenen bereiken, worden ze ervaren als geluid.

Hoe heet de opening van de gehoorgang?

De oorschelp bestaat uit de buitenrand (helix) met oorlel (lobulus auriculae) en de binnenrand (anthelix) die leidt naar de uitwendige gehoorgang meatus acusticus externus. Het naar binnen uitstekende stukje kraakbeen aan de ingang van de gehoorgang is de tragus.

Wat houden het trommelvlies soepel?

In de gehoorgang bevinden zich oorsmeerkliertjes. Oorsmeerkliertjes produceren een vettige gele substantie. Tevens bevinden zich in de gehoorgang kleine haartjes. 1pnt Om goed te kunnen trillen moet het trommelvlies soepel gehouden worden.

Wat behoort tot het uitwendige oor?

Het uitwendig oor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. De oorschelp werkt als ontvanger van geluid waarbij het geluid naar het begin van de gehoorgang wordt geleid. De gehoorgang is niet recht maar heeft twee bochten in het verloop zitten. Aan het eind van de gehoorgang zit het trommelvlies.

Waar ligt de gehoorzenuw?

Deze gehoorzenuw loopt van het binnenoor naar de hersenstam. In het binnenoor bevindt zich het slakkenhuis (cochlea). De zenuwcellen (haarcellen) in het slakkenhuis zorgen voor omzetting van beweging van vloeistof in een electrisch signaal naar de hersenen. Zo wordt geluid dan door ons via de hersenen waargenomen.

Wat is het rotsbeen?

Het os petrosum, ofwel rotsbeen, is het been dat aan de zijkant van het hoofd ligt en de structuren van het binnenoor bevat. Een ontsteking van het rotsbeen wordt ook wel petrositis genoemd. Een dergelijke ontsteking ontstaat door uitbreiding van een infectie van de structuren van het binnenoor.

Hoe heet de holte achter het trommelvlies?

De ruimte achter het trommelvlies, het middenoor, is via de buis van Eustachius verbonden met de neusholte. Zo verbindt de buis van Eustachius het middenoor met de buitenwereld. De buis heeft een ventielfunctie om de druk in het oor goed te houden. Elk oor heeft een buis van Eustachius, u heeft er dus twee.

Related Posts