Wat is het doel van een milieueffectrapportage?

Wat is het doel van een milieueffectrapportage?

De milieugevolgen van het initiatief of de activiteit en reële alternatieven hiervoor systematisch, transparant en objectief in beeld te brengen in het zogenoemde milieueffectrapport of MER en maatregelen te beschrijven om negatieve gevolgen te voorkomen of te beperken.

Wat is Milieu Effect?

Een verandering in één of meer verschillende socio-economische en biofysische eigenschappen van een gegeven omgeving, als gevolg van de ontwikkeling van een locatie of nieuwe overheidsbesluiten.

Wat is een milieueffectenrapport?

‘Milieueffectrapportage’ is een onderzoek naar de mogelijke milieugevolgen van bepaalde activiteiten of ingrepen (projecten, plannen, beleidsvoornemens of programma’s). Een milieueffectrapport (MER) wordt opgemaakt vóór de projecten of plannen worden uitgevoerd.

Wat is een stadsontwikkelingsproject?

In het algemeen kan gesteld worden dat stadsontwikkelingsprojecten projecten omvatten die betrekking hebben op de aanwezigheid van meerdere personen in functie van wonen, handelsactiviteiten en dienstverlening. Activiteiten die eerder industrieel van aard zijn vallen niet onder de rubriek 10 b).

Wat is het doel? Met milieueffectrapportage krijgt het milieu een plaats in de besluitvorming over een plan of project, zoals een windturbinepark, de aanleg van een weg of een nieuw bedrijventerrein. De verwachte effecten voor het milieu worden beschreven in een milieueffectrapport.

Hoe lang duurt mer procedure?

De termijn is doorgaans zes weken, maar volgt de termijn van bedenkingen van de procedure voor het besluit. 8. Advisering door de Commissie m.e.r. De Commissie m.e.r. brengt advies uit over het MER binnen de termijn die ook voor de zienswijzen geldt (doorgaans zes weken). 9.

Hoe werkt de mer procedure?

De m.e.r.-procedure is dus gekoppeld aan de procedure die moet worden doorlopen voor het betreffende plan of besluit. Dus primair moet worden voldaan aan de eisen van de . zogenoemde ‘moederprocedure’ of ‘basisprocedure’. Deze eisen zijn in zeer uiteenlopende wetten en regelingen vastgelegd.

Wie is bevoegd gezag MER?

Bevoegd gezag De overheid die het m.e.r.-plichtige besluit neemt, meestal de gemeenteraad, Provinciale Staten of een mi- nister. Initiatiefnemer De initiatiefnemer van een m.e.r.-plichtige activiteit kan iedereen zijn.

Wat is het verschil tussen een plan mer en een project MER?

De plan-m.e.r. vloeit voort uit Europese regelgeving die sinds 21 juli 2004 van kracht is. De plan-m.e.r. gaat vooraf aan de project-m.e.r. De plan-m.e.r. heeft betrekking op de beoordeling van plannen en programma’s op een abstracter niveau en in een eerder stadium dan de project-m.e.r..

Wie maakt MER op?

Wie is verantwoordelijk voor het opstellen van het MER In het geval van een m.e.r.-plichtig plan wordt het milieueffectrapport (MER) opgesteld door of onder verantwoordelijkheid van het bevoegd gezag, het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het voorbereiden dan wel vaststellen van het betreffende plan of besluit.

Related Posts