Wat is het doel van een verkoopproces?

Wat is het doel van een verkoopproces?

Een verkoopproces is een serie herhaalbare stappen die een verkoper doorloopt om een potentiële koper van het eerste bewustwordingsstadium naar een order te leiden. De verkoopprocedure is dus een traject voor de potentiële klant en een routekaart voor de verkoper.

Welke fase volgt na de leadkwalificatie?

Een Marketing Qualified Lead is een prospect die na een leadkwalificatie door kan naar sales voor de volgende kwalificatieronde. De Marketing Qualified Lead voldoet aan een aantal vooraf bepaalde criteria zoals: De juiste contactpersoon (bijvoorbeeld beslisser) Het bedrijf voldoet aan een bepaalde bedrijfsgrootte.

Wat is een verkoopcyclus?

Een sales cycle, of verkoopcyclus, is een proces dat uw bedrijf doorloopt bij het verkopen van een product of dienst aan een klant. U kunt het zien als een reeks stappen die u naar een verkoop, het sluiten van een deal, leiden.

Lees ook:   Wat zijn de kenmerken van het Middellandse Zeeklimaat?

Waarom is leadkwalificatie belangrijk?

Via leadkwalificatie bepaal je in hoeverre een prospect aansluit bij jouw producten of diensten en of deze kan worden overgedragen aan het salesteam voor verdere opvolging. Je onderzoekt bij leadkwalificatie de eisen waaraan een prospect moet voldoen voordat deze als ‘sales qualified’ wordt bestempeld.

Waar moet een prospect aan voldoen?

Een prospect is gekwalificeerd als een potentiële klant omdat de prospect daadwerkelijk voldoet aan je (ideale) klantprofiel, specifieke interesse heeft in bepaalde onderwerpen die verband houden met je producten en of diensten maar hier nog niet mee bekend is.

Hoe houd je een verkoopgesprek?

De 8 fasen van een verkoopgesprek

 • Fase 1. Afspraak maken. Een verkoopgesprek begint met het maken van een afspraak.
 • Fase 2. Voorbereiding.
 • Fase 3. Opening.
 • Fase 4. Behoefte-inventarisatie.
 • Fase 5. Aanbod doen.
 • Fase 6. Bedenkfase voor de klant.
 • Fase 7. Afronding.
 • Fase 8. Nazorg.

Hoe verloopt de verkoop van een huis?

De vier stappen in het verkoopproces

 1. Het bod. Hopelijk komen er veel kandidaat-kopers op uw woning af en brengen meerdere van die potentiële kopers een bod uit.
 2. De optie.
 3. U kunt de kandidaat-koper voor de optie een borgsom vragen.
 4. Het compromis of de onderhandse verkoopovereenkomst.
 5. De notariële akte.

Related Posts