Wat is het eerste deel van de Tenaamstellingscode?
De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel krijgt hij per brief bij het kentekenbewijs.
Wat is verschil tussen meldcode en Tenaamstellingscode?
De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.
Wat is een Tenaamstellingsverslag?
De tenaamstellingscode is een code die je nodig hebt om het voertuig in te ruilen, te verkopen, te slopen of uit te voeren. De code bestaat uit 9 cijfers. Na het overschrijven van een voertuig op jouw naam ontvang je van de RDW het tenaamstellingsverslag. In dit verslag staat het eerste deel van de tenaamstellingscode.
Waaruit bestaat papieren kentekenbewijs?
Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs
- Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens.
- Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens.
- Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.
Wat staat er op de voorkant van de kentekencard?
Wat staat er op de kentekencard? Hierop staan de gegevens van het voertuig en van de kentekenhouder. Bijvoorbeeld het gewicht van het voertuig en uw adresgegevens.
Kan ik mijn auto verkopen zonder kentekencard?
Je auto verkopen zonder geldig kentekenbewijs is onmogelijk. Ben je (een deel van) het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt dan kun je een nieuwe opvragen bij de RDW. Zij sturen dan eerst het kentekenbewijs in creditcardvorm en daarna de tenaamstellingscode. Hieraan zijn kosten verbonden.