Wat is het verschil tussen PP en PVC tape?

Wat is het verschil tussen PP en PVC tape?

PP-tape is bij een transparante versie namelijk veel doorzichtiger dan PVC-tape. Erg handig wanneer je gebruik maakt van bedrukte dozen, en de teksten of logo goed gepresenteerd moeten worden. PP-tape is daarentegen wel minder elastisch. De stijve eigenschap maakt het wel makkelijker met de hand worden afgescheurd.

Wat is acryl tape?

PP-Acryl Tape (Polypropyleen Acryl): Polypropyleen is vrijwel onbreekbaar plastic en om die reden ook ideaal als tape drager. De voordelen van PPA tape zijn legio, het is dan ook een multi inzetbare tape. De polypropyleen (de drager) heeft een acrylaat belijming.

Wat is PP-tape?

PP is een afkorting voor polypropyleen, een van de vele varianten van plastic. Tegenwoordig is hij de meest gebruikte tape in de verpakkingswereld. Het feit dat hij wat goedkoper is dan PVC-tape heeft hier voor een stuk mee te maken.

Wat is solvent tape?

De PP Solvent tape heeft een polypropyleen toplaag en een solvent lijmlaag. Dat is een belijming op basis van natuurrubber. Deze tape heeft een uitstekende kleefkracht en is zelfs geschikt voor dozen met een test- of kraftliner.

Welke soorten tape zijn er?

Soorten tapes en toepassingen

  • Fijne / vlakke crêpe. Gemiddelde tot hoge kleefkracht. (Crêpe)papier met structuur. Afwerking en schilderwerk.
  • Tape, lage kleefkracht. Lage kleefkracht. (Crêpe)papier met structuur of speciaal papier.
  • Extra dun speciaal papier (Washi) Lage tot gemiddelde kleefkracht. Speciaal papier.

Welke sporttape is het beste?

CureTape is een kinesiotape die zeer populair is bij (top)sporters. Sporters gebruiken de tape om beter te herstellen na een zware inspanning. De tape heeft een stabiliserend effect op gewrichten en stimuleert spierfuncties en lymfedrainage.

Waar is tape van gemaakt?

Het is maar net waar je de tape voor wilt gebruiken. Het hele magazijn hangt vol met verschillende soorten dragers, zogenaamde moederrollen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat de drager goed blijft plakken. Daar is lijm voor nodig en die lijm bestaat voor het grootste deel uit hars en rubber.

Waar koop ik tape?

Tape, afplakband bestellen | Albert Heijn.

Related Posts