Wat is het verschil tussen zijdeglans en halfglans?

Wat is het verschil tussen zijdeglans en halfglans?

De glansgraad wordt uitgedrukt in een percentage. Zo heeft een hoogglans verf een glansgraad van meer dan 85%, een halfglans verf ongeveer 70%, zijdeglans 30% en mat 0 tot 15%. Deze percentages worden gemeten met een glansmeter die de weerkaatsing van een lichtstraal meet onder een hoek van 20, 60 of 90°.

Wat is het verschil tussen mat en zijdeglans muurverf?

Een matte verf weerspiegelt heel weinig licht; een zijdemat afwerking iets meer, zijdeglanzende nog meer, en de hoogglanzende donkergekleurde verf reflecteert het licht bijna zoals een spiegel. De hoogglanzende / zijdeglanzende verf is minder microporeus en is beter bestand tegen vocht.

Wat is extra mat verf?

Meestal wordt een ultra matte verf gebruikt voor binnen, maar een krijtmatte muurverf voor buiten is natuurlijk ook verkrijgbaar. Matte muurverf voor buiten zijn vaak wel extra kostbaar doordat er een soort laagje over de muurverf heen moet. Dit laagje geeft bijna altijd een glans, om dit matt te krijgen?

Is hoogglans beter dan zijdeglans?

Hoogglans is voor buiten standaard de beste keuze. De verf heeft minder last van vuilaanhechting, waardoor het schilderwerk er langer mooi uit blijft zien. De zijdeglans producten zorgen voor een meer matte uitstraling, maar zijn ook minder ‘flexibel’.

Wat is Matpasta?

Een matte verf wordt gemaakt door toevoegingen. Dus er wordt alleen maar hoogglans gemaakt. Dit is namelijk een sterke verf die een lange duurzaamheid heeft. Daarna wordt de glansgraad minder gemaakt hetzij zijdeglans of mat. Er wordt dan een matpasta of glossreducer aan de verf toegevoegd.

Hoe kan ik verf mat maken?

Je kunt glans verf mat maken door toevoegen van talk poeder. Even naar de apotheek dus voor ongeparfumeerde talk. Voeg ongeveer 4% (massa/massa) talk toe aan je verf en meng e.e.a. goed. Daar dus echt even de tijd voor nemen!

Related Posts