Wat is het voordeel van een collectieve zorgverzekering?

Wat is het voordeel van een collectieve zorgverzekering?

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van het afsluiten van een collectieve verzekering: 1. Maximaal 5% korting op de premie van een basisverzekering. Bij veel collectieve verzekeringen kun je het hele gezin meeverzekeren.

Hoe kom ik aan mijn Collectiviteitsnummer?

Hoe vind ik een collectiviteitsnummer? De collectiviteitsnummers voor verschillende zorgverzekeraars zijn te vinden in de tabellen op de homepage. Naast de collectiviteitsnummers wordt hier ook de collectiviteitskorting per verzekeraar aangegeven.

Hoeveel scheelt een collectieve zorgverzekering?

Het voordeel van een collectieve verzekering is dat er meestal een korting van 5 procent wordt geboden op de basisverzekering. Ook de aanvullende verzekeringen zijn bij collectieven scherper geprijsd.

Wie betaalt collectiviteitskorting?

Verzekeraars verhogen de premie van de basisverzekering voor iedereen, waarna collectief verzekerden deze verhoging in de vorm van korting terugkrijgen. Zo komt de korting voor mensen met een collectieve verzekering eigenlijk uit de portemonnee van individueel verzekerden. Dit wordt ook wel kruissubsidiëring genoemd.

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve verzekering is een verzekering voor een groep mensen. Bijvoorbeeld mensen met dezelfde werkgever, sportclub of ledenorganisatie.

Kun je tussentijds je zorgverzekering aanpassen CZ?

Wanneer u meeverzekerd bent, kunt u het hele jaar door een nieuwe zorgverzekering afsluiten bij CZ of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat geldt ook voor meeverzekerde kinderen en partners die zelf een polis willen afsluiten. Dat geldt ook als u gaat scheiden.

Heb ik recht op collectiviteitskorting?

Vrijwel iedere grote verzekeraar heeft afspraken gemaakt om bepaalde klanten een korting te geven op de basisverzekering, meestal tussen de 5 en 10 procent. De korting op aanvullende pakketten is soms nog hoger. Bijna tweederde van alle Nederlanders is verzekerd via één van de 64.000 collectiviteitsregelingen.

Hoe werkt collectiviteitskorting Zilveren Kruis?

U kunt door middel van het Zilveren Kruis collectiviteitsnummer een collectiviteitskorting ontvangen op alle pakketten die het Zilveren Kruis aanbiedt. U ontvangt dan 5% korting op de basispolis en maar liefst 7,5% korting op de aanvullende verzekeringen.

Wat kost een zorgverzekering in Nederland?

Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De kosten voor een basisverzekering verschillen per verzekeraar. De premie ligt ongeveer tussen de 110-134 euro per maand. Bij elke verzekeraar kun je een basisverzekering afsluiten en betaal je niet extra als je bijvoorbeeld oud of ziek bent.

Related Posts