Wat is hoon olie?

Wat is hoon olie?

Deze olie is gebaseerd op geraffineerde high-grade basisoliën, waaraan geselecteerde antimist, polaire- en chemische ‘antilas’ additives zijn toegevoegd. Samen met het gunstige verdampingsgedrag, draagt deze bij aan een verbetering van de werkomgeving gedurende zijn hele gebruiksduur.

Welke olie om te honen?

Voor honen heb je een olie nodig die SNIJD en niet GLIJD. oplosmiddelen zijn schraal dus die ook niet gebruiken. Droog ook niet doen want dan slijten je steentjes te hard. De olie heeft meerdere functies waaronder: snijden ,spanen binden en afvoeren en koelen.

Hoe moet je een cilinder honen?

Hoon alleen indien de stenen volledige in de cilinder zitten, tijdens het honen moeten de stenen licht contact maken met de wand. Maak tijdens het honen lichte verticale bewegingen voor een ruitvormig patroon en betere zuigersmering.

Hoe hoon je een cilinder?

Eerst wordt de cilinderband uitgeboord. na het boren wordt de cilinder gehoond waardoor het hoonbeeld volgens specificaties wordt teruggebracht. Met het honen wordt een structuur in de cilinderwand gecreëerd waardoor een minimale slijtage van de zuigerveren en een minimaal olieverbruik wordt verkregen.

Waarom honen?

Het proces kan worden toegepast op veel verschillende materialen en wordt gebruikt als eindbewerking voor allerlei soorten hoogwaardige gaten. Unieke kenmerken van honen zijn: Hoge oppervlaktekwaliteit: tot Ra 0,1 μm of beter. Hoge maatnauwkeurigheid: toleranties op diameter tot IT-klasse 6 en lager.

Hoe werkt honen?

Honen is een verspaningstechniek. Het wordt gebruikt om ronde gaten ruimer te maken. Tijdens het honen worden de hoonstenen tegen de wand van het gat gedrukt. Dit gebeurd doormiddel van een mechanisch of hydraulisch (op oliedruk) systeem.

Wat kost een cilinder Uithonen?

Cilinder(blok) boren en/of honen.

Cilinder(blok) alleen honen (opruwen) per cilinder vanaf € 9,05
1-Cilinder(blok) boren en honen op overmaat € 47,50
2-Cilinderblok boren en honen op overmaat per cil. € 39.85
Cilinderblokken van 3 of meer cilinders boren en honen op overmaat per cil. € 35,00

Hoe cilinderkop vlakken?

Een ruimte van 1 mm tot 1,2 tussen de zuiger en cilinderkop is goed. Je moet in rechte lijnen schuren. Als je even hebt geschuurd moet je de afstand weer nameten. Daarna moet je er nog even met wat gladder schuurpapier overheen gaan.

Waarom cilinder honen?

Maar wat is honen en waarom is dit nodig? De bewerking “honen” is het maken van kleine gelijkmatige krasjes in de cilinderwand met behulp van een hoonruimer of hoonballetjes. Deze methode zorgt ervoor dat de motorolie in de gemaakte krasjes kan blijven hangen en zo de cilinderwand afdicht van de verbrandingsgassen.

Wat is motor honen?

Wat kost een cilinder honen?

Related Posts